Μπορεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος να αργεί ακόμη, στην Αργεντινή όμως μάλλον… βιάζονται, οπότε άρχισαν ήδη τα σχετικά σενάρια και ένα εξ αυτών αφορά και την ΑΕΚ, η οποία φέρεται να ετοιμάζεται για διαπραγματεύσεις με τη Ρίβερ Πλέιτ για τον Έντσο Ντίας.

Το όνομα του 28χρονου Αργεντίνου αριστερού μπακ, ο οποίος μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας αν χρειαστεί, είχε ακουστεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την Ένωση, χωρίς όμως να υπάρξουν εξελίξεις.

Αυτές, σύμφωνα με τους Αργεντίνους και συγκεκριμένα την ιστοσελίδα «Soy del millo» που ασχολείται εκτενώς με το ρεπορτάζ της Ρίβερ Πλέιτ, μπορεί να υπάρξουν τον Ιανουάριο.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμα, ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε τη συγκατάθεσή του για να διαπραγματευτεί η ΑΕΚ με την ομάδα του Μπουένος Άιρες για την απόκτηση του Ντίας, έχοντας ως στόχο να κλείσει ένα deal για δανεισμό με οψιόν αγοράς.

Οι Αργεντίνοι υποστηρίζουν ότι η Ρίβερ Πλέιτ θέλει να συζητήσει για πώληση του παίκτη, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί τη μεταγραφή του σε ομάδα εκτός Αργεντινής και να είναι θετικός για τους «κιτρινόμαυρους» λόγω της παρουσίας του Αλμέιδα.