Από το 1988 ως το 1991 ο Μίροσλαβ Οκόνσκι έδωσε αρκετούς λόγους στους οπαδούς της ΑΕΚ για να τον αγαπήσουν και τα (αμοιβαία) συναισθήματα παραμένουν αναλλοίωτα δεκαετίες μετά, όπως φάνηκε και κατά την επίσκεψή του στην OPAP Arena και το μουσείο της ομάδας.

Ο Πολωνός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν ένας από τους καλύτερους της ομάδας που άρχισε να χτίζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στα τέλη της δεκαετίας του ’80, πανηγυρίζοντας με τα κιτρινόμαυρα την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός Σούπερ Καπ και ενός Λιγκ Καπ.

Με αφορμή, λοιπόν, την παρουσία του στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες, ο Οκόνσκι επισκέφθηκε την OPAP Arena και στη συνέχεια και το μουσείο της ΑΕΚ, όπου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του βλέποντας φωτογραφίες και αντικείμενα από την εποχή που αγωνιζόταν ο ίδιος.

Η επίσκεψη του «Όκο» γενικά προκάλεσε χαρά στους ανθρώπους της Ένωσης, με την ενημέρωση της ΠΑΕ να αναφέρει τα εξής…

«Μία πολύ σημαντική μορφή της ιστορίας της ΑΕΚ εμφανίστηκε σήμερα στην OPAP ARENA. Ο Μίροσλαβ Οκονσκι βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί το γήπεδο της ομάδας, στην οποία αγωνίστηκε την τριετία 1988-1991 και μαζί της κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1989.

Ο Πολωνός μαέστρος της μπάλας πού ήταν ο σούπερ της ΑΕΚ και ο αγαπημένος της εξέδρας εκείνα τα χρόνια, δεν έκρυψε τη χαρά και τη μεγάλη συγκίνησή του για την επιστροφή του στη Νέα Φιλαδέλφεια και απόλαυσε κάθε στιγμή. Ξεναγήθηκε εντός και εκτός γηπέδου και βέβαια δεν παρέλειψε να επισκεφθεί το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, στο οποίο τα «σημάδια» από την καριέρα του είναι πολύ έντονα».

Μία πολύ σημαντική μορφή της ιστορίας της ΑΕΚ εμφανίστηκε σήμερα στην OPAP ARENA. Ο Μίροσλαβ Οκονσκι βρίσκεται αυτές τις…

Posted by AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ on Sunday, October 13, 2024