Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νιουκάστλ, στη συνέχεια όμως δέχθηκε την ισοφάριση και με το τελικό 1-1… ανοίγει τον δρόμο στη Λίβερπουλ για να την προσπεράσει και να ανέβει στην κορυφή της Premier League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία προερχόταν από την ισοπαλία με την Άρσεναλ, πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρει να ανεβάσει τον ρυθμό της. Παρ’ όλα αυτά, στο 35′ άνοιξε το σκορ με το ωραίο πλασέ του Γκβάρντιολ.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, στο St. James’ Park έκλεισε με τη Σίτι να είναι μπροστά με 1-0, στο β’ μέρος όμως και συγκεκριμένα στο 58′ η Νιουκάστλ έκανε το 1-1 με το πέναλτι του Γκόρντον, ο οποίος ανατράπηκε από τον Έντερσον και ανέλαβε και την εκτέλεση.

Το παιχνίδι είχε, πλέον, στραβώσει για την ομάδα του Μάντσεστερ, η οποία στο 81′ λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ από το συρτό σουτ του Λόνγκσταφ που έφυγε λίγο άουτ.

Με το τελικό 1-1 η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στους 14 βαθμούς, με τη Λίβερπουλ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουλβς, να ακολουθεί με 12.