Η Athens Kallithea επέστρεψε φέτος στη Stoiximan Super League και έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στις πρώτες 5 αγωνιστικές, με το φημισμένο περιοδικό World Soccer να της κάνει αφιέρωμα, φιλοξενώντας δηλώσεις του προέδρου Τεντ Φιλιππάκου.

Στο σχετικό θέμα γίνεται αναφορά στην ποδοσφαιρική πορεία του Φιλιππάκου, ο οποίος άφησε την καριέρα του ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για να ασχοληθεί με τη Βενέτσια ως CEO, βοηθώντας το ιταλικό κλαμπ να ορθοποδήσει, έχοντας φτάσει πλέον στη Serie A.

«Κανείς στη θέση μου δεν θα είχε δεχθεί τη θέση του CEO στη Βενέτσια. Η ζωή μου στη Νέα Υόρκη ήταν εξαιρετικά καλή. Δεν είχα κανένα λόγο να φύγω, ειδικά για μια ομάδα που είχε χρεοκοπήσει τρεις φορές σε μια δεκαετία», λέει ο Φιλιππάκος και προσθέτει: «Ο ελιτισμός που επικρατεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι μονότονος, βαρετός και εξαντλητικός. Υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία για κάτι καινούργιο, όσο ταπεινό και αν είναι αυτό».

Σε ό,τι αφορά την Athens Kallithea, ομάδα την οποία τρέχει μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, ο Τεντ Φιλιππάκος τη χαρακτηρίζει μια ιστορία αγάπης.

«Εάν ανατρέξεις στο παρελθόν όπου δύο παιδιά έπαιζαν στην αυλή με το τι κάνουν τώρα είναι ίσως το πιο τρελό όνειρο που μπορείς να έχεις. Η Athens Kallithea είναι μια ιστορία αγάπης. Είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, η αγάπη μου για την πόλη, αλλά πρώτο και κυριότερο, η αγάπη για τον αδελφό μου», ήταν τα λόγια του.