Μετά τις θητείες του σε Εργοτέλη και Βόλο ο Χουάν Φεράντο επιστρέφει στην Ελλάδα, 4,5 χρόνια μετά την αποχώρησή του, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού αυτή τη φορά.

Η ομάδα των Σερρών βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας μόνο ένα βαθμό μετά τις πρώτες 4 αγωνιστικές της Stoiximan Super League και η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να αποτελεί παρελθόν και τον Φεράντο να τον διαδέχεται.

Οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια και την Τετάρτη (18/9) ήρθε η επισημοποίηση της συμφωνίας με την ακόλουθη ανακοίνωση…

«Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Juan Ferrando, o oποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας και παίρνει θέση στον πάγκο των «λιονταριών».

Ο Juan Ferrando είναι γεννημένος στις 02/01/1981 στην Βαρκελώνη, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 18 ετών αποφοιτώντας από τη σχολή της Εσπανιόλ και κάνοντας την πρακτική του στην Μπαρτσελόνα Β΄.

Η πρώτη του επαφή με την Ελλάδα ήταν το 2014 όταν ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα τον Εργοτέλη, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Ισπανία και εργάστηκε στην Λιονέσα και την Λινάρες. Το 2017 ήρθε και πάλι στην χώρα μας για τον Βόλο, με τον οποίον έκανε συνεχόμενες ανόδους από την Γ΄ Εθνική προς την Super League, στην οποία και είχε εξαιρετική πορεία, ωστόσο ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον οδήγησε στην παραίτηση.

Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην Ινδία εκεί όπου αρχικά ανέλαβε την Γκόα, με την οποία κέρδισε το Κύπελλο το 2021 και στην συνέχεια για 2,5 χρόνια ήταν στον πάγκο της Μοχούν Μπαγκάν με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2022-23 και κυπελλούχος την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο της ΑΕΚ Λάρνακας.

Coach, καλώς ήρθες στην οικογένεια των λιονταριών».