Η εκπληκτική Μπάγερν Μονάχου υποδέχθηκε την… άμοιρη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την 1η αγωνιστική του Champions League και τη διέλυσε με το απίστευτο 9-2, την ίδια ώρα που η Λίβερπουλ νικούσε με 3-1 τη Μίλαν εκτός έδρας και η Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 τη Στουτγκάρδη εντός.

Στο Μόναχο η Μπάγερν είδε το γκολ του Γκνάμπρι στο 16′ να ακυρώνεται μετά την εξέταση του VAR, στο 20′ όμως ο Κέιν με πέναλτι έκανε το 1-0 και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός: 2-0 ο Γκερέιρο στο 34′, 3-0 ο Ολίσε στο 38′ και όλα έδειχναν εύκολα. Η Ντιναμό, βέβαια, προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο ξεκίνημα της επανάληψης, μειώνοντας σε 3-1 με τον Πέτκοβιτς στο 49′ και σε 3-2 με τον Ογκιβάρα στο 51′. Από εκεί και πέρα όμως άρχισε ο εφιάλτης της…

Στο 57′ ο Κέιν έκανε το 4-3, στο 61′ ο Ολίσε το 5-2, στο 73′ ο Κέιν με πέναλτι έγραψε το 6-2 με χατ-τρικ, στο 78′ πέτυχε και 4ο γκολ, ξανά με πέναλτι, για το 7-2, στο 85′ σκόραρε ο Σανέ για το 82 και 92′ ο Γκορέτσκα διαμόρφωσε το τελικό 9-2!

Με ανατροπή η Λίβερπουλ

Στο Σαν Σίρο η Μίλαν υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Πούλισικ στην αντεπίθεση, οι Άγγλοι όμως πήραν τον έλεγχο στη συνέχεια, είχαν δύο δοκάρια με τον Σαλάχ, είχαν ευκαιρίες με τον Ζότα και βρήκαν τη λύση από τους κεντρικούς αμυντικούς: Φάουλ του Άρνολντ και κεφαλιά του Κονατέ για το 1-1 στο 23′, κόρνερ του Τσιμίκα και κεφαλιά του Φαν Ντάικ για το 1-2 στο 41′. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο και στο β’ μέρος και κλείδωσαν τη νίκη στο 67′ με το 1-3 από τον Σομποσλάι μετά το γύρισμα του Χάκπο από αριστερά.

Λυτρώθηκε με Ρούντιγκερ η Ρεάλ

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το φαβορί κόντρα στη Στουτγκάρδη αλλά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ. Αυτό ήρθε με την έναρξη της επανάληψης, στο 46′, από τον Μπαπέ για το 1-0, στο 68′ όμως ο Ουντάβ έκανε το 1-1 για τους Γερμανούς, οι οποίοι άρχισαν να πιστεύουν σε θετικό αποτέλεσμα. Ένας συμπατριώτης τους όμως, ο Ρούντιγκερ, έκανε το 2-1 για τη Ρεάλ στο 83′, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 από τον Έντρικ στο 95′.

Με το δεξί στο Σπόρτινγκ

Τέλος, στη Λισαβόνα, η Σπόρτινγκ φιλοξένησε τη Λιλ και τη νίκησε με 2-0, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Γκιόκερες ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους στο 38′ και ο Ντεπάστ το… έκλεισε στο 65′, σφραγίζοντας το τρίποντο για την ομάδα του.