Ακόμη μία αγωνιστική της Stoiximan Super League, η 4η, ολοκληρώθηκε και ο Στεφάν Λανουά, ως επικεφαλής της ΚΕΔ, προχώρησε στην ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων, εξηγώντας γιατί σωστά μέτρησε το γκολ του Πιερό στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Βόλο.

Οι Θεσσαλοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση στην οποία έγινε το 1-0 της Ένωσης, ο Γάλλος αρχιδιαιτητής όμως δικαιώνει την απόφαση του διαιτητή να το μετρήσει, εξηγώντας γιατί.

«Σε αυτή την περίπτωση το τέρμα πρέπει να κατακυρωθεί. Και οι δύο παίκτες (επιτιθέμενος και αμυνόμενος) διεκδικούν με τον ίδιο τρόπο, με τα χέρια τους σε φυσική ποδοσφαιρική επαφή», ήταν το σχόλιο του Λανουά, ο οποίος σχετικά με τη φάση που ζήτησε πέναλτι ο Τετέ στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός είπε ότι δεν υπήρχε παράβαση.

«Σε αυτή την περίπτωση ο επιτιθέμενος επιδιώκει την επαφή με σκοπό να κερδίσει πέναλτι. Ο διαιτητής βρίσκεται σε εξαιρετική θέση με ξεκάθαρη εικόνα της φάσης και αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Αν δινόταν πέναλτι θα περιμέναμε να παρέμβει το VAR», ήταν το σχόλιό του.