Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League με στόχο την 4η νίκη ώστε να παραμείνει σίγουρα στην κορυφή, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, αλλά τελικά ήρθε η πρώτη γκέλα με το 0-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση να πρεσάρουν ψηλά από νωρίς και πήραν, όπως αναμενόταν, την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να πιέσουν με στόχο το γρήγορο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν καλά παραταγμένοι, αμύνονταν σωστά και δεν ένιωθαν κάποια απειλή στα πρώτα λεπτά.

Όπως και να έχει, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλός και στο 23′ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι με τον Έσε, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Τσάβες. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε 16 γεμίσματα στην περιοχή αυτής του Γιάννη Πετράκη στο πρώτο 25λεπτο, αφού ήταν φανερό ότι δυσκολευόταν να απειλήσει πραγματικά.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού, μάλιστα, ήταν για τους Αγρινιώτες, στο 40′, με τον Μπουζούκη να βρίσκει ωραία τον Μυρία που σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αμέσως μετά, στο 43′, ο Παναιτωλικός έγινε επικίνδυνος και με την κεφαλιά του Μπουζούκη που έφυγε άουτ, μετά τη σέντρα του Τορεχόν, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 44′, όυταν ο Βέλντε έδωσε στον Ορτέγκα που σούταρε για να μπλοκάρει ο Τσάβες.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47′, ο Έσε σέντραρε αλλά ο Ελ Κααμπί δεν πλάσαρε καλά, για να έρθει στο 57′ η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων: Λάθος του Σιέλη, ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να περάσει τον Τσάβες, πλάσαρε και τελικά ο αμυντικός των φιλοξενούμενων πρόλαβε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά για τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε και από την… 4πλή αλλαγή που έκανε ο Μεντιλίμπαρ στο 62′, ρίχνοντας στο ματς Γιάρεμτσουκ, Ολιβέιρα και Τσικίνιο, συν τον Κάρμο. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν όλο και περισσότερο ψάχνοντας τον τρόπο για να σκοράρουν και στο 73′ θα μπορούσε να το κάνει ο Ροντινέι σουτάροντας με το αριστερό αλλά ο Τσάβες απέκρουσε.

Ο χρόνος πίεζε, πλέον, τους «ερυθρόλευκους» και στο 86′ το Καραϊσκάκη ήταν έτοιμο να πανηγυρίσει μετά το σουτ του Ολιβέιρα, στον οποίο στρώθηκε η μπάλα μετά την κόντρα σε σώματα αντιπάλων, αλλά τελικά η μπάλα έφυγε άουτ.

Με τον διαιτητή να δείχνει 8 λεπτά καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός είχε χρόνο στη διάθεσή του και στο 92′ είχε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί που δεν βρήκε στόχο, μετά τη σέντρα του Κάρμο. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Μαρτίνς να απειλήσει με σουτ που είχε την ίδια κατάληξη κι έτσι το 0-0 δεν άλλαξε, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την πρώτη βαθμολογική απώλεια.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (82′ Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (62΄Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (62′ Γιάρεμτσουκ), Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο (62′ Γουίλιαν), Βέλντε (62′ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Tσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας (75′ Λαχούντ), Μπελεβώνης (70′ Μιγκέλ Λουίς), Μπουζούκης (75′ Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρες, Ντίας, Λομόνακο (75′ Μαϊντέβατς).