Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ γράφοντας ιστορία. Αφού σημείωσε το γκολ υπ’αριθμό 900 εναντίον της Κροατίας, ο CR7 σκόραρε επίσης για το 901ο απέναντι στη Σκωτία.

Αλλά δεν είναι το μόνο ρεκόρ που σημειώθηκε αυτές τις δύο πρώτες ημέρες του Nations League. Ο Πορτογάλος άσος έφτασε τα 132 γκολ με την εθνική του ομάδα, αφήνοντας… ισόπαλους τον Λιονέλ Μέσι και τον Ιρανό Αλί Νταέι στα 109. Και συνεχίζει.

Με το γκολ κόντρα στη Σκωτία έγιναν πλέον 48 οι εθνικές ομάδες κόντρα στις οποίες κατάφερε να σκοράρει ο Ρονάλντο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τον Ισημερινό, από τη Γκάνα στη Νέα Ζηλανδία, περνώντας στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, ο CR7 έχει σκοράρει σε κάθε γεωγραφικό πλάτος. Είχε ήδη σκοράρει ένα γκολ με την Κροατία (ήταν 6 Οκτωβρίου 2013) πριν από αυτό που σημείωσε στον εντός έδρας αγώνα του Nations League. Ενώ με τη Σκωτία δεν είχε καταφέρει ποτέ να φτάσει πριν την Κυριακή.

Το αγαπημένο του θύμα; Το Λουξεμβούργο με 11 γκολ σε 11 αγώνες. Ακόμα πιο απίστευτος μέσος όρος γκολ με τη Λιθουανία: Επτά σε μόλις τρία ματς. Τα ίδια γκολ σημειώθηκαν και στη Σουηδία αλλά μοιράστηκαν σε επτά αγώνες.

Πέρασαν περισσότερα από 20 χρόνια στη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εντός έδρας από την πρώτη του σφραγίδα στις 12 Ιουνίου 2004 – κεφαλιά στο 93ο λεπτό μετά από ασίστ του Λουίς Φίγκο, αλλά το τέλος είναι σχεδόν πάντα το ίδιο.

Ούτε οι Αργεντινοί του αιώνιου αντιπάλου Μέσι, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτόν τον άγραφο νόμο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο, δεν έχει σκοράρει ποτέ απέναντι στην Ιταλία, την οποία έχει συναντήσει μόνο δύο φορές, την Αγγλία και τη Βραζιλία. Κυρίως όμως απέναντι στην Τουρκία, μια εθνική ομάδα που αντιμετώπισε έξι φορές, χωρίς να καταφέρει ποτέ να πανηγυρίσει απέναντί της.

Το Πράσινο Ακρωτήριο και η Βόρεια Μακεδονία είχαν επίσης καλή… τύχη όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι κι αλλιώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει εδώ και περιμένει το επόμενο…«θύμα» του.

Πηγή: ΑΠΕ