Έξι βαθμοί σε δυο ματς του Nations League είναι ο αρχικός απολογισμό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής.

Μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπέταξε και την Ιρλανδία στο «Aviva Stadium».

«Και στα δύο παιχνίδια, στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε το παιχνίδι που θέλαμε να κάνουμε. Δεν είχαμε ιδιαίτερους κινδύνους μέσα από οργανωμένο παιχνίδι όμως. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ πιο ψύχραιμοι και οργανωμένοι. Το γκολ είναι προϊόν συνεργασίας, και το πρώτο και το δεύτερο. Ήμασταν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Πιθανότατα θα έχουμε αυτά τα πράγματα γιατί δεν έχουμε χρόνο. Το σημαντικό είναι όταν νικάς, ότι κερδίζεις τον χρόνο με πολύ μεγάλη διάθεση να φτιάχνεις τα πράγματα. Κάθε παιχνίδι και κάθε τέτοια εμπειρία θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Για το τι πρέπει να διορθώσει η Εθνική ομάδα: «Στη διάρκεια του παιχνιδιού, η Ιρλανδία έχει ένα στιλ παιχνιδιού αλλά δεν είχαμε κινδύνους. Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα στο οργανωμένο παιχνίδι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν όταν ήμασταν εμείς κάτοχοι της μπάλας. Δεν ήμασταν ψύχραιμοι, δεν είχαμε στόχο. Αλλάζαμε την μπάλα χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Δεν μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε καλές θέσεις. Στο δεύτερο ήταν πολύ πιο καλά τα πράγματα, τόσο στην επίθεση, όσο και στα χαφ. Αναγκάζαμε αντίπαλο να γυρίζει πίσω».

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Ιωαννίδη: «Έχουμε καλούς επιθετικούς. Και ο Ιωαννίδης και ο Παυλίδης, και ο Δουβίκας. Και ο Φώτης σίγουρα έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα, βάζοντας τρία γκολ. Βρίσκεται σε μία φάση συνεχούς βελτίωσης ως ποδοσφαιριστής. Το παιχνίδι στην Αγγλία θα είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για εκείνον».

Για το παιχνίδι με την Αγγλία: «Προετοιμαζόμαστε σαν ομάδα που πρέπει να παίζει και στο πιο ψηλό επίπεδο των ομάδων. Έχουμε στο γκρουπ την Αγγλία. Μπορεί στα προκριματικά του Μουντιάλ να υπάρχουν κι άλλες δυνατές ομάδες. Σε αυτά τα παιχνίδια θα τεστάρουμε τον εαυτό μας με ομάδες τοπ επιπέδου».