Ο Ολυμπιακός παρουσίασε επισήμως το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημά του, τον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος δήλωσε ότι ένιωσε σαν στο σπίτι του μετά την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οπαδοί στο αεροδρόμιο και τόνισε ότι ξέρει πώς πρέπει να νικάει στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ερυθρόλευκη ΚΑΕ…

«Γεια σας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαστε εδώ, χαίρομαι πολύ που έχω υπογράψει στον Ολυμπιακό. Πρώτα από όλα ευχαριστώ τους προέδρους που μου έδωσαν την ευκαιρία να φορέσω αυτήν τη φανέλα. Είμαι πολύ χαρούμενος, χθες ήταν μία από τις πιο τρελές στιγμές στη ζωή μου. Το σημαντικότερο είναι ότι θέλω να μπω στις προπονήσεις, να δουλέψω, να μάθω τους συμπαίκτες μου, να δουλέψω με τον κόουτς. Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο. Έχουμε μεγάλη σεζόν με στόχους και θέλουμε να κερδίσουμε».

Για το τουίτ στο Βελιγράδι: «Δεν ήταν απλά ένα τουίτ από το πουθενά. Η πρώτη μου εμπειρία με τον Ολυμπιακό ήταν στο Παρίσι το 2010, στον τελικό με την Μπαρτσελόνα είχα εισιτήρια και ήμουν στο κέντρο των οπαδών. Ήμουν 16 και είπα “ουάου” και επίσης ο αγαπημένος μου παίκτης ήταν ο Παπαλουκάς. Μετά ακολούθησε ο τίτλος του 2012. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά η αγαπημένη μου ομάδα στην EuroLeague είναι ο Ολυμπιακός».

Για την πρόταση των Μπακς: «Είχα επαφές με κάποιους διεκδικητές στο ΝΒΑ, αλλά όχι προσφορά. Είχα προσφορά από τους Γουίζαρντς αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα για την καριέρα μου αυτήν την εποχή. Ήρθα εδώ για να ζήσω συναισθήματα, μεγάλα παιχνίδια και να γίνω μέλος ενός σπέσιαλ πρότζεκτ. Όταν είδα όλες τις επιλογές μου, ήταν μακράν η καλύτερη».

Για τη νοοτροπία των προέδρων και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Μόλις γνώρισα τον Παναγιώτη οπότε δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Αλλά ήταν ξεχωριστή η χθεσινή μέρα. Ένας ιδιοκτήτης να έρθει να με υποδεχθεί με τους οπαδούς, για μένα ήταν απίστευτο. Το να το μοιράζομαι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό γιατί φαίνεται ότι δεν είναι απλά μπίζνες, αλλά βγαίνει από καρδιάς.

Ως προς το ελληνικό πρωτάθλημα δε γνωρίζω πολλά πράγματα, έχω δει κάποια βίντεο για τη Θεσσαλονίκη, προφανώς τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά δε γνωρίζω πολλά».

Για την πρώτη φορά στην EuroLeague: «Δεν υπάρχει χρόνος να προσαρμοστώ, αλλά αυτό που θέλω είναι να προσαρμοστώ στην ομάδα, να γνωρίσω την ομάδα, πώς θέλει να παίζω ο κόουτς. Αλλά το μπάσκετ είτε στην EuroLeague είτε με τις Εθνικές είναι το ίδιο. Θα ανακαλύψω τα γήπεδα και τις ομάδες και πώς δουλεύουν όλα, αλλά είμαι επαγγελματίας με 12 χρόνια στο ΝΒΑ, έχω εμπειρίες πολλές. Δε θα είναι πρόβλημα. Ανυπομονώ να τα ανακαλύψω όλα».

Για τη θέση που θα παίζει: «Δε μίλησα με τον κόουτς για μπάσκετ ακόμα. Είπαμε απλά πώς είμαστε, θα τα πούμε τα υπόλοιπα τις επόμενες μέρες. Ο Φαλ μου είπε ότι είμαι 3άρι, οπότε αυτό θα είμαι. Όπως είπα το μπάσκετ είναι μπάσκετ, έχω την ικανότητα να παίξω αρκετές θέσεις, θα κάνω ό,τι θέλει η ομάδα. Όλη μου την καριέρα παίζω στο «2», αλλά αν η ομάδα με χρειάζεται στο «3» θα το κάνω».

Για τις εικόνες του από τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Προφανώς μόλις υπέγραψα αλλά ρώτησα πολλά τον Φαλ τα τελευταία χρόνια. Την πρώτη φορά που μιλήσαμε ήταν το 2021 στο Τόκιο, γιατί ενδιαφέρομαι για την EuroLeague. Δεν είμαι σίγουρος τι να περιμένω, χθες περίμενα κάτι αλλά αυτό που είδα ξεπέρασε 10 φορές τις προσδοκίες. Οπότε δεν έχω ιδέα πώς θα είναι στα ντέρμπι. Αλλά ξέρω ότι πρέπει να τους κερδίσουμε».

Για τα πρώτα του συναισθήματα στο αεροδρόμιο: «Από τη φύση μου είμαι εσωστρεφής, ήμουν ντροπαλός. Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά όταν είδα τους οπαδούς με τις φανέλες και τα κασκόλ εντυπωσιάστηκα και όσο πλησίαζα αφέθηκα, ένιωσα άνετα, σα στο σπίτι μου. Η αγάπη που πήρα χθες ήταν τεράστια εμπειρία και δε θα το ξεχάσω ποτέ».

Για αυτά που ξέρει για τους συμπαίκτες του: «Ξέρω μόνο βλέποντας παιχνίδια κάποιους. Έχω παίξει με τον Ντόρσεϊ αντίπαλος, ξέρω τον Γουόκαπ γιατί έπαιζε με την Εθνική. Αλλά προσωπικά δεν τους ξέρω. Προφανώς ξέρω τον Παπανικολάου γιατί είναι εδώ πολλά χρόνια. Προσωπικά δεν τους ξέρω, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι για την επιτυχία μας είναι να τους γνωρίσω. Όταν φτιάχνεις έναν τέτοιο δεσμό, βγαίνει στο παρκέ».