Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι για τη League Phase του Europa Conference League και αυτό, όπως δείχνουν οι αριθμοί, σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει την ομάδα με το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μετά την αποχώρηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και την αγορά των μετοχών από τον Αμερικανό Τοντ Μπόλι οι Λονδρέζοι άρχισαν να ξοδεύουν αλόγιστα. Και όσο περισσότερα ξόδευαν τόσο χειρότερα πήγαινε η ομάδα, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να ξοδεύει… ακόμη περισσότερα στη συνέχεια για να την ενισχύσει.

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο η Τσέλσι να έχει πλέον το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου αφού για να αγοράσει όλους τους παίκτες που βρίσκονται σε αυτό ξόδεψε το ποσό του… 1,26 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει το CIES, το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου.

Ποτέ καμία ομάδα καμιάς χώρας δεν έχει ξοδέψει τόσα για να σχηματίσει το ρόστερ της, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι στη 2η θέση αυτή τη στιγμή έχοντας δώσει συνολικά 1,038 δισ. ευρώ για τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της ενώ η Μάντσεστερ Σίτι ακολουθεί, στην 3η θέση, έχοντας ξοδέψει 1,017 δισ. ευρώ.