Με τον Κοϊτά να ανοίγει το σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς να σκοράρουν στο δεύτερο, η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Λεβαδειακό εκτός έδρας και θα πάει με ηρεμία στην πρώτη διακοπή της σεζόν.

Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και την εντός έδρας ισοπαλία με τη Λαμία, για την Ένωση η νίκη ήταν κάτι παραπάνω από υποχρεωτική ώστε να μην βαρύνει σημαντικά το κλίμα από τόσο νωρίς στη σεζόν. Κάτι που κατάλαβαν και οι οπαδοί, με αποτέλεσμα να βρεθούν μαζικά δίπλα της, αφού στις εξέδρες του γηπέδου της Λιβαδειάς ήταν περίπου 4.000 «κιτρινόμαυροι».

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν πατούσε καλά από το ξεκίνημα του αγώνα και στο 15′ θα μπορούσε να βρεθεί και πίσω στο σκορ, όταν ο Στρακόσα έκανε για ακόμη μία φορά λάθος πάσα και ο Όζμπολτ τον απέφυγε και πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε στον Μουκουντί και βγήκε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι και πέναλτι, διαιτητής και VAR όμως αποφάσισαν πως δεν υπήρχε χέρι, άρα παράβαση.

Όπως και να έχει, ο Λεβαδεικός είχε πάθος, πρέσαρε ψηλά και δυσκόλευε την ΑΕΚ που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, έχοντας για αντίπαλο, πέραν των άλλων, και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο 45′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Κοϊτά με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Ένωση πήγε, έτσι, με προβάδισμα στα αποδυτήρια και όταν επέστρεψε από αυτά δεν άργησε να βάλει βάσεις νίκης, αφού στο 53′ ο Γκαρσία κατέβασε τη μπάλα και την έδωσε στον Ελίασον, ο οποίος συνέκλινε και με ωραίο αριστερό σουτ έγραψε το 0-2. Ένα γκολ που έδιωξε από τους «κιτρινόμαυρους» την πίεση που ένιωθαν και από εκεί και πέρα ήλεγξαν πλήρως την κατάσταση, έβγαλαν κάποιες φάσεις και τελικά έβαλαν και 3ο γκολ.

Στο 82′ ο Μάνταλος σέντραρε από δεξιά και ο Γκατσίνοβιτς με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό 0-3 για την ΑΕΚ, η οποία έχει 7 βαθμούς μετά τις πρώτες 3 αγωνιστικές.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Βήχος, Τσάπρας, Πλέγας (72′ Μεχία), Μπάλτσι, Παπαδόπουλος, Πεντρόσο (69′ Γιόκε), Γιαννιώτας, Γιάλλοου, Όζμπολτ (69′ Ρόμο), Λιάγκας.

ΑΕΚ: Στρακόσια, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα, Βίντα, Σιμάνσκι (80′ Μάνταλος), Λιούμπιτσιτς (63′ Περέιρα), Λαμέλα (80′ Φερνάντες), Κοϊτά (63′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (74′ Πινέδα), Γκαρσία.