Το δύο στα δύο έκανε ο Ολυμπιακός στη Super League, επικρατώντας με 2-1 της νεοφώτιστης Athens Kallithea, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τη 2η αγωνιστική. Η ομάδα του Πειραιά είχε τον έλεγχο στο α΄ μέρος, προηγήθηκε γρήγορα και συγκεκριμένα στο 14΄ με τον Νορβηγό πλάγιο μέσο Κρίστοφερ Βέλντε, αλλά στο 60ο λεπτό οι βελτιωμένοι μετά το ημίχρονο φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ρόμπερτς Ουλντρίκις στο 60ό λεπτό. Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρεις αλλαγές ψάχνοντας το γκολ της νίκης, με μία εξ αυτών, αυτή του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ να αποδεικνύεται «χρυσή». Ο Ουκρανός επιθετικός ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού, με ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ με προβολή του Ελ Κααμπί, στο 79΄. Με τον έναν βαθμό που είχε πάρει από την πρεμιέρα έμεινε η Athens Kallithea.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στα δεξιά τον Μαρτίνς, τον Βέλντε στα αριστερά και τον Τσικίνιο πίσω από τον Ελ Κααμπί και μετά από 14 λεπτά αγώνα… βρήκε το γκολ. Ο Ορτέγκα έβγαλε κάθετη πάσα από τα δεξιά στον Κρίστοφερ Βέλντε, με τον Νορβηγό πλάγιο μέσο να κόβει προς τα μέσα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα πλασάρωντας με το δεξί. Ανώτερη παρέμεινε η ομάδα του Πειραιά, ήταν σαφώς πιο κινητική από την αντίπαλό της, αλλά το γκολ δεν ήρθε για τους «ερυθρόλευκους» μέχρι το ημίχρονο.

Δημιούργησε ευκαιρίες, με τον Ροντινέι (22΄), τον Μαρτίνς (27΄) και ξανά τον Βέλντε (36΄), αλλά τα σουτ που επιχείρησαν οι προαναφερόμενοι δεν βρήκαν στόχο. Και στο 37ο λεπτό, ο τραυματισμός του Τζόσουα Μεχίας είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντικατάστασή του, με τον Ντεμέτριους να μπαίνει στη θέση του στο 40ο λεπτό για την Athens Kallithea. Ο Μεχίας που έδειχνε να πονά πολύ, υπέστη κάταγμα στην κλείδα και διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα. Στο 42ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Τζολάκη, όταν ο Σοΐρι πήρε το σουτ από τ’ αριστερά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Ντόη και έφυγε κόρνερ.

Με τον Σάμπα Ντιμπά στη θέση του Μερκάτι παρέταξε την ομάδα του ο Μάσιμο Ντονάτι με την έναρξη του β΄ μέρους, αλλάζοντας το δίδυμο πίσω από τον Ουλντρίκις. Σύντομα, πάντως, στο 48ο λεπτό, σε υποχρεωτική αλλαγή προχώρησε ο Ολυμπιακός, όταν ο Σαντιάγκο Έσε πήγε στη γραμμή δείχνοντας να πονάει. Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Στάμενιτς στη θέση του Αργεντινού. Η Αthens Kallithea ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίωρο και απείλησε ξανά στο 57ο λεπτό. Και αυτή τη φορά το σουτ πήρε ο Σοΐρι στα αριστερά, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει. Αυτό που έψαχναν οι φιλοξενούμενοι… ήρθε στο 60ό λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί των «ερυθρόλευκων» απέτυχαν ν’ απομακρύνουν την μπάλα, ο Μότοκ πήδηξε ψηλότερα και έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στον Ουλντρίκις που με προβολή και μετά από κόντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 (δεν διαπιστώθηκε οφσάιντ μέσω VAR).

Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον τεχνικό των Πειραιωτών, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να προβεί γρήγορα σε τρεις αλλαγές ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Οι Γκαρθία, Γιάρεμτσουκ και Μασούρας μπήκαν στη θέση των Μπιανκόν, Τσικίνιο και Βέλντε στο 69ο λεπτό. O Ντόη γύρισε στην άμυνα, ώστε οι Γκαρθία και Στάμενιτς να αγωνιστούν μαζί στον άξονα. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Athens Kallithea είχαν τελικές χωρίς τα επιθυμητά τελειώματα. Στο 75΄ ο Χάνουσεκ μπήκε αντί του Σοϊρι για τους φιλοξενούμενους. Ελ Κααμπί και Μασούρας ήταν άστοχοι… όχι όμως και ο Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός επιθετικός, με ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ, με προβολή, του Ελ Κααμπί διπλασίασε τα γκολ του Ολυμπιακού στο 79΄. Αν και ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ του Ελ Κααμπί, η εξέταση του VAR επέτρεψε στους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να… χαμογελάσουν. Ήταν σειρά του Ντονάτι να προβεί σε αλλαγές με τους Λουκίνα και Βασιλόγιαννη να αντικαθιστούν τους Ματίγια και Μουτίνιο. Στο 88ο λεπτό ο Ουλντρίκις πήρε το σουτ, χωρίς τύχη, για να βρει το σφύριγμα της λήξης νικητή τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Στάμενιτς – Μερκάτι, Μότοκ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Πιρόλα, Μπιανκόν (69΄ Γκαρθία), Ορτέγκα, Έσε (49΄ Στάμενιτς), Ντόη, Τσικίνιο (68΄ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (69΄ Μασούρας), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί

ATHENS KALLITHEA (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μεχίας (40΄ Ντεμέτριους), Ισιμάτ, Πασαλίδης, Μανθάτης, Ματίγια (84΄ Λουκινας), Μότοκ, Σοΐρι (75΄ Χάνουσεκ), Μερκάτι (46΄ Ντιμπά), Μουτίνιο (84΄ Βασιλόγιαννης), Ουλντρίκις

Πηγή: ΑΠΕ