Όλα έδειχναν ιδανικά για την Λεβερκούζεν στο πρώτο ημίχρονο της σεζόν, όμως δεν ήταν. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας μπήκε αποφασιστικά στο ματς της πρεμιέρας με την Γκλάντμπαχ και -πράγματι- επιβεβαίωσε την ισχύ της αλλά και τον τίτλο του φαβορί στο ματς με ισχυρό 2-0 στο ημίχρονο. Μόλις στο 12′ ο Τσάκα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο με εξαιρετικό σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ στο 38′ ο Βιρτς, ήταν στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή, μετά από επιθετική προσπάθεια διαρκείας της ομάδας του, και έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας της Γκλάντμπαχ.

Στην επανάληψη η Μπορούσια βγήκε μπροστά, έκανε φάσεις και οι προσπάθειά της ευοδώθηκε στο 60′ όταν ο Νίκο Ελβεντί πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο σουτ μείωσε σε 2-1.
Η Γκλάντμπαχ κυνήγησε την ισοφάριση, και την πέτυχε στο 85 με τον Κλάντιστ που βρήκε κενό χώρο μέσα στην περιοχή, πήρε την πάσα του Στόγκερ, και έστειλε την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία της Λεβερκούζεν για το 2:2.

Όμως οι πρωταθλητές δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη καθώς επωφελήθηκαν από τα 10 λεπτά καθυστερήσεων που κρατήθηκαν λόγω της χρήσης του VAR στα γκολ, και στο 7ο λεπτό του έξτρα χρόνου, o Άντλι βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής, αφού άφησε τη φάση τη φάση να εξελιχθεί, πήγε στην οθόνη ύστερα από κλήση του θαλάμου VAR και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, o Όμλιν νίκησε στην εκτέλεση τον Βιρτς, ο οποίος όμως στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τεράστιας ψυχολογικής σημασίας νίκη για τη Λεβερκούζεν που μπήκε με το δεξί, έστω και επεισοδιακά στο φετινό πρωτάθλημα.

Σήμερα και αύριο Κυριακή ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική. Το πρόγραμμα:
Σήμερα: Λειψία – Μπόχουμ, Χόφενχαϊμ – Χόλσταϊν Κίελ, Φράιμπουργκ – Στουτγάρδη, Αουγκσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης, Μάιντς – Ουνιόν Βερολίνου, Ντόρτμουντ – Αϊντραχτ,
Αύριο (25/8)  Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν, Ζανκτ Πάουλι – Χάιντεχαϊμ