Με τον Βαλβέρδε να ανοίγει το σκορ και τον Μπαπέ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 την Αταλάντα και κατέκτησε για 6η φορά, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, να βρουν ρυθμό, αλλά αυτό, όπως φάνηκε, ήταν δύσκολο. Οι Ιταλοί προτίμησαν να δώσουν χώρο στους Ισπανούς για να χτυπήσουν στην κόντρα και είχαν συνεχώς υπό… δυνατή επιτήρηση τον Μπαπέ, ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.

Διάστημα στο οποίο, γενικά, οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Βασικά, οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και αυτό ήταν όλο… Αρχικά, στο 24′, ήταν η Αταλάντα αυτή που πλησίασε στο γκολ με το γύρισμα του Ντε Ρουν που κόντραρε στον Μιλιτάο για να πάει η μπάλα στο οριζόντιο, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 45′ η Ρεάλ με τον Ροντρίγκο που ήταν σε θέση βολής μετά την κάθετη του Βινίσιους και σημάδεψε και αυτός το οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη του β’ μέρους, στο 47′, οι Ιταλοί είχαν πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Πάσαλιτς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουρτουά και έδειχναν πιο κινητικοί και στα επόμενα λεπτά, αλλά για ακόμη μία φορά οι Ισπανοί βρήκαν τον τρόπο για να προηγηθούν.

Στο 59′ ο Μπέλιγχαμ άρχισε τη φάση και ο Βινίσιους τα έκανε όλα σωστά από αριστερά, γυρίζοντας για τον Βαλβέρδε που έγραψε από κοντά το 1-0. Ένα γκολ που έδωσε ώθηση στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία είχε χαμένο τετ α τετ με τον «Βίνι» στο 61′ και με τον Μπέλιγχαμ στο 64′.

Το 2-0, με λίγα λόγια, έμοιαζε θέμα χρόνου και τελικά έγινε στο 68′ και… από αυτόν που έπρεπε, τον Μπαπέ, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής, μετά την πάσα του Άγγλου, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους Μαδριλένους.

Από εκεί και πέρα, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, η Αταλάντα δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα ή και την κλάση ως ομάδα για να ανατρέψει την κατάσταση, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτάει το 6ο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ της ιστορίας της, ούσα πλέον η πολυνίκης του θεσμού.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (89′ Θεμπάγιος), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (89′ Βάθκεθ), Ροντρίγκο (76′ Μόντριτς), Βινίσιους (88′ Γκιουλέρ), Μπαπέ.

Αταλάντα: Μούσο, Τζιμσίτι, Χιέν (90′ Παλέστρα), Κολάσινατς (71′ Μπάκερ), Τζαπακόστα (63′ Γκόντφρεϊ), Ρουτζέρι, Έντερσον, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς (90′ Μαντσόνι), Ντε Κετελάρε (62′ Ρετέγκι), Λούκμαν.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις: