Ο Παναθηναϊκός κινείται πολύ δυναμικά τις τελευταίες ημέρες στο μεταγραφικό «παζάρι» για να ολοκληρώσει την απόκτηση τουλάχιστον του ενός εξτρέμ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε πρώτο πλάνο είναι πλέον ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Γαλατασαράι, Ματέους Καρντόσο Λέμος Μαρτίνς η κατά… κόσμον «Τετέ».

Ο 24χρονος δεξιός εξτρέμ απασχολεί πολύ σοβαρά τους «πράσινους» κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι ο παίκτης στον οποίο έχουν επικεντρωθεί τα τελευταία 24ωρα στο «τριφύλλι».

Κάτι που εν πολλοίς επιβεβαιώνεται κι απ’ τους Τούρκους. Σύμφωνα με ιστοσελίδες που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της τουρκικής ομάδας, ο «…Παναθηναϊκός σχεδιάζει να κάνει επίσημη πρόταση για τον Τετέ για δανεισμό με οψιόν αγοράς» ενώ συμπληρώνεται πως «…η Γαλατασαράι είναι θετική σε ενδεχόμενη πώληση του παίκτη».

Ο Τετέ αποκτήθηκε απ’ τη Γαλατά τον περασμένο Αύγουστο από τη Σαχτάρ αντί 2,5 εκατ. ευρώ κι έκανε μία πολύ «γεμάτη» σεζόν με την ομάδα του Οκάν Μπουρούκ μετρώντας 3 γκολ και 6 ασίστ σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Γαλατασαράι, ενώ νωρίτερα πήρε και το τουρκικό Super Cup.

Τίτλους κατέκτησε και στην Ουκρανία με τη φανέλα της Σαχτάρ (2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Super Cup) στην οποία πήγε τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ έχει δύο περάσματα ως δανεικός απ’ τη Λέστερ και τη Λιόν, την περίοδο που ανήκει στην ομάδα ττου Ντόνετσκ.

Σαφώς πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση εξτρέμ που έχει το «πακέτο» των αγωνιστικών χαρακτηριστικών που αναζητά ο Ντιέγκο Αλόνσο, ενώ σ’ αυτή τη φάση φαίνεται πως δεν υπολογίζεται απ’ τη Γαλατασαράι, η οποία είναι ανοικτή σε προτάσεις για την παραχώρησή του.