Το… έλα να δεις έγινε τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στον ημιτελικό του Copa America, με τον Ντάργουιν Νούνιες και άλλους ποδοσφαιριστές της Ουρουγουάης να συμπλέκονται με οπαδούς της Κολομβίας.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν φαίνεται ο Νούνιες να σκαρφαλώνει στην εξέδρα, όταν ξέσπασαν τα επεισόδια ανάμεσα στους Κολομβιανούς και τις οικογένειες των Ουρουγουανών, αρχίζοντας να συμπλέκεται, υπερασπιζόμενος τους δικούς του ανθρώπους.

Και ενώ η συζήτηση έχει επικεντρωθεί για τον ενδεχόμενο τιμωρίας του Νούνιες, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Ιγκνάσιο Αλόνσο, είπε πως όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρξει τιμωρία, αλλά επικρότησε τους παίκτες της «Σελέστε».

Πιο συγκεκριμένα μετά τον ημιτελικό δήλωσε:

«Οι παίκτες είχαν μια ενστικτώδη, φυσιολογική αντίδραση, η οποία είχε στόχο να υπερασπιστεί τα παιδιά τους που δέχθηκαν επίθεση, μαζί με τις συζύγους τους, τους γονείς τους και τα αδέρφια τους. Ήταν απολύτως λογική η αντίδρασή τους δεδομένων των συνθηκών.

Ήμασταν σε μια σουίτα και δεχθήκαμε επίθεση. Προστατέψαμε τα παιδιά ανοίγοντας χώρο για να περάσουν. Ήταν τρομαγμένα και είχαν κρίσεις. Πιο ανησυχητικό είναι αυτό που έγινε στο χορτάρι. Ακολουθήθηκε αμέσως το πρωτόκολλο εκκένωσης και μπορέσαμε να δώσουμε λύση, προφανώς όχι αναίμακτα, όπως είδατε όλοι.

Θα αναλύσουμε το οπτικοακουστικό υλικό. Βοηθήσαμε όλους όσους είχαν κρίσεις πανικού και τώρα θα τους δούμε και στο ξενοδοχείο. Οι οικογένειες πάνε στο γήπεδο σε όλα τα τουρνουά. Συνήθως υπάρχουν μέτρα προστασίας, κάτι που δεν ίσχυε και σε ένα γήπεδο το οποίο ήταν sold out στο 95% από την έναρξη του τουρνουά».