Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Θωμάς Στρακόσια

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 29χρονος βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Αλβανίας στο EURO συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση και η μετακίνηση αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Ο γιος του παλαίμαχου Φώτη Στρακόσια ανήκε τα τελευταία δύο χρόνια στη Μπρέντφορντ στην οποία δεν κατάφερε να καθιερωθεί, έχοντας μόνο δύο συμμετοχές στην Premier League. Νωρίτερα, ωστόσο, ήταν βασικός τερματοφύλακας της Λάτσιο με 164 ματς στη Serie A και 27 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η χρηματιστηριακή του αξία είχε εκτοξευθεί στα 25 εκατομμύρια ευρώ το 2019!

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Στρακόσια ενισχύει και το ελληνικό στοιχείο της ΑΕΚ. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα, διαθέτει ελληνική υπηκοότητα ενώ έχει αγωνιστεί στις ακαδημίες του Πανιωνίου, μετά από αυτές του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Ο έμπειρος πορτιέρε αναμένεται να ταξιδέψει άμεσα στην Ολλανδία να για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ΑΕΚ μαζί με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι ο οποίος έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό και η απόκτησή του θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Έτσι, λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα των δύο πρώτων γκολκίπερ της ΑΕΚ για τη σεζόν 2024/25, μετά την απόφαση του Ματίας Αλμέιδα να μη συνεχίσουν στην ομάδα οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης.