Σε ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρξε διακοπή λόγω χαλαζόπτωσης και το VAR είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε τρεις κομβικές φάσεις, η Γερμανία νίκησε με 2-0 τη Δανία και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2024.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και χρειάστηκαν μόλις 4 λεπτά για να σκοράρουν με την κεφαλιά του Σλότερμπεκ μετά την εκτέλεση κόρνερ, το γκολ όμως ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Κίμιχ μετά την εξέταση του VAR.

Γεγονός, πάντως, που δεν επηρέασε και τόσο τους Γερμανούς, υπό την έννοια πως συνέχισαν να πιέζουν και πλησίασαν στο γκολ στο 7′ με το τρομερό σουτ του Κίμιχ που απέκρουσε ο Σμάιχελ. Στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας της Δανίας απέκρουσε και την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σλότερμπεκ και χρειάστηκε να επέμβει και στο 10′, στο βολέ του Χάβερτς μετά την ωραία μπαλιά του Ρούντιγκερ, με το παιχνίδι να είναι μονόλογος.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε τον έλεγχο, είχε την κατοχή της μπάλας και γενικά ήταν συνεχώς στην επίθεση στο πρώτο 20λεπτο, με τους Σκανδιναβούς, από την άλλη πλευρά, να μην μπορούν να φανούν επιθετικά. Και όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, ο Έρικσεν έκανε λάθος πάσες και οι φάσεις τελείωναν άδοξα.

Η φόρα των Γερμανών, πάντως, κόπηκε στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 36′, όταν οι ουρανοί άνοιξαν και υπήρξε αρχικά πολύ έντονη βροχή και στη συνέχεια… χαλαζόπτωση, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπεί για περίπου 25 λεπτά. Όταν ξανάρχισε πάντως, στο 37′, τα Πάντσερ πλησίασαν ξανά στο γκολ, αυτή τη φορά με την κεφαλιά του Χάβερτς, αλλά ο Σμάιχελ είπε ξανά «όχι» κρατώντας το 0-0.

Και αφού δεν έγινε το 1-0, θα μπορούσε να γίνει το 0-1 στο 45′, όταν ο Χόιλουντ βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Νόιερ φώναξε «παρών».

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και το δεύτερο άρχισε με τον Άντερσεν να σοκάρει το Signal Iduna Park και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, στο 48′, με κοντινό σουτ. Το 0-1, όμως, δεν έγινε ποτέ αφού στο VAR είδαν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Αν αυτό ήταν κακό για τον Δανό αμυντικό, αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν χειρότερο, αφού αμέσως μετά, στο 52′, έκανε χέρι και ο διαιτητής καταλόγισε μετά την εξέταση του VAR το πέναλτι, με τον Χάβερτς να εκτελεί στο 53′ για το 1-0.

Η Γερμανία είχε, πλέον, το προβάδισμα και από εκεί και πέρα έψαξε το δεύτερο γκολ με το οποίο θα «κλείδωνε» την πρόκριση. Δεν το πέτυχε στο 59′ αφού ο Χάβερτς αστόχησε σε τετ α τετ, το πέτυχε όμως στο 68′, όταν ο Σλότερμπεκ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μουσιάλα και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε για το 2-0.

Από εκεί και πέρα, η Δανία προσπάθησε στη συνέχεια να πιέσει για να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, δεν το πέτυχε όμως και άφηνε πολλούς χώρους που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Γερμανία, η οποία σκόραρε και στο 91′ με τον Βιρτς, το VAR όμως έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Γεγονός, πάντως, που δεν στενοχώρησε κανέναν στην ομάδα του Νάγκελσμαν από τη στιγμή που ήρθε η πρόκριση στους «8».

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (81′ Χένριχς), Άντριχ (64’Εμρέ Τσαν), Κρόος, Σανέ, Γκουντογκάν (64′ Φίλκρουγκ), Μουσιάλα (81′ Βιρτς), Χάβερτς.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Α. Κρίστενσεν (81′ Λάρσεν), Μπα, Ντιλέινι (70′ Πόουλσεν), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (70′ Νόργκααρντ), Χόιλουντ (82′ Βιντ), Έρικσεν (80′ Ντάμσγκααρντ).