Η Ισπανία είχε εξασφαλίσει όχι απλά την πρόκριση στους «16» του Euro 2024 αλλά και την 1η θέση του ομίλου της, παρ’ όλα αυτά έκανε το καθήκον της και κόντρα στην Αλβανία, την οποία νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Φεράν Τόρες.

Οι Ισπανοί, όπως αναμενόταν, παρατάχθηκαν με αλλαγές αφού για αυτούς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αυτοί που έπαιξαν είναι… κακοί. Έτσι, αφού βρήκαν τα πατήματά τους, πήραν σιγά-σιγά τον έλεγχο και στο 12′ είχαν την πρώτη τους στιγμή με την κεφαλιά του Μερίνο που απέκρουσε ο Στρακόσια.

Μια φάση που ήταν κάτι σαν… ζέσταμα για το γκολ που ήρθε αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 13′ με το ωραίο πλασέ του Φεράν Τόρες μετά την κάθετη πάσα του Ντάνι Όλμο (0-1).

Προβάδισμα από νωρίς, επομένως, για τους Ίβηρες που ήλεγχαν την κατάσταση, είχαν κατοχή μπάλας 64% και απλά διαχειρίζονταν το προβάδισμα, απέναντι σε μια Αλβανία που ήθελε πολύ να αντιδράσει, έχοντας και τη δυναμική συμπαράσταση των οπαδών της ξανά, αλλά δεν μπορούσε.

Και όταν τελικά κατάφερε, στο 45′, να κάνει αισθητή την παρουσία της επιθετικά με το δυνατό σουτ του Ασλάνι, ο Ράγια αντέδρασε σωστά και κράτησε το 0-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, οι Αλβανοί, όπως ήταν λογικό, ρίσκαραν περισσότερο αλλά πλην ενός σουτ του Ασλάνι, όπως και στο πρώτο μέρος, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι καλό επιθετικά. Οι Ισπανοί, από την άλλη πλευρά, έγιναν απειλητικοί σε μια-δυο περιπτώσεις με τον Χοσελού, αλλά τίποτα τρομερό κι αυτοί.

Έτσι, το 0-1 έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης, με την Ισπανία να συνεχίζει στους «16» ενώ η Αλβανία ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Euro 2024.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Ισπανία 9
Ιταλία 4
Κροατία 2
Αλβανία 1

Αλβανία: Στρακόσια, Μπαλιού, Τζιμσίτι, Αγιέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ασάνι (81’ Μούτσι), Λάτσι (70’ Μπερίσα), Μπαϊράμι (70’ Χότζα), Μανάι (59’ Μπρόγια).

Ισπανία: Ράγια, Χεσούς Νάβας, Βιβιάν, Λαπόρτ (46’ Λε Νορμάντ), Γριμάλδο, Θουμπιμέντι, Μερίνο, Φεράν Τόρες (72’ Γιαμάλ), Ντάνι Όλμο (84’ Άλεξ Μπαένα), Ογιαρθάμπαλ (62’ Φερμίν Λόπεθ), Χοσέλου (72’ Μοράτα).