Την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά του Χάλε πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε με 2-0 σετ τον Χένρι Σκουίρ, με τα δύο σετ να κρίνονται στο tie break αφού κανείς εκ των δύο δεν μπορούσε να κάνει break.

Ο Έλληνας τενίστας, Νο11 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στον Γερμανό που βρίσκεται στο Νο181, αλλά υπήρχε ένα ερωτηματικό: Πώς θα αντιδρούσε ο Τσιτσιπάς σε επιφάνεια με γρασίδι;

Ο Στέφανος προσπάθησε να βρει τα πατήματά του και κρίνοντας αποκλειστικά από το σκορ όλα πήγαν καλά αφού η νίκη και η πρόκριση ήρθε. Η απόδοση, όμως, θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αφού ναι μεν ήρθε η νίκη αλλά… πώς ήρθε;

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σετ κανείς εκ των δύο δεν κατάφερε να κάνει break και έτσι όλα κρίθηκαν στο tie break, με τον Τσιτσιπά να είναι πιο ψύχραιμος: 7-6 στο πρώτο σετ, 7-6 και στο δεύτερο και η νίκη με 2-0 ήταν γεγονός.

Σίγουρα, όμως, θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του στη συνέχεια, περιμένοντας να δει ποιος εκ των Ντάρντερι ή Στρουφ θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του.

Τα σετ: 7-6, 7-6