Η Ισπανία αντιμετωπίζει την Κροατία στον πρώτο τους αγώνα για το Euro 2024 έχοντας στην αρχική 11άδα τον Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος έγραψε έτσι ιστορία ως ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης αφού μιλάμε για ένα παιδί που είναι 16 ετών και 338 ημερών.

Μετά τη φουρνιά των Ινιέστα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Πικέ, Ράμος και όλων εκείνων που κατέκτησαν δύο Euro και ένα Μουντιάλ, οι Ισπανοί έχουν βγάλει ξανά ταλέντα που μπορούν να κάνουν μεγάλες καριέρες. Ένας εξ αυτών είναι ο Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έχει καταφέρει να είναι βασικός πριν καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια.

Η κλήση του στην εθνική Ισπανίας για το Euro 2024 ήταν δεδομένη επομένως και από εκεί και πέρα απέμενε να κάνει και έστω μια συμμετοχή για να γράψει ιστορία. Όπως και έγινε, δηλαδή, αφού ήταν στην αρχική 11άδα του αγώνα με την Κροατία.

Έτσι, σε ηλικία 16 ετών και 338 ημερών έγινε ο νεότερος που έπαιξε ποτέ σε τελική φάση Euro, με τους Ισπανούς να αποδεικνύουν ξανά ότι δεν φοβούνται να εμπιστευθούν τους πιτσιρικάδες αν το αξίζουν, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται σε άλλες χώρες, όπου οι παίκτες μέχρι και τα… 23-24 τους χρόνια λογίζονταν σαν «ταλέντα» και «ανέτοιμοι» για πολλές ευθύνες.