Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε δικαστήριο στην Ισπανία σε τρεις οπαδούς της Βαλένθια για ρατσιστικές προσβολές προς τον Βινίσιους στο περσινό παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Βραζιλιάνο να σχολιάζει τα νέα λέγοντας πως «είμαι ο δήμιός τους, θα φοβούνται και θα κρύβονται στις σκιές».

Ο παίκτης της Ρεάλ πέφτει συχνά θύμα ρατσιστικών επιθέσεων στα ισπανικά γήπεδα και το ίδιο είχε συμβεί και με τον Μάιο του 2023 στο Μεστάγια της Βαλένθια, με τις Αρχές να αναγνωρίζουν τρεις οπαδούς που του είπαν διάφορά. Αυτοί οι τρεις, λοιπόν, παραπέμφθηκαν σε δίκη και για πρώτη φορά στα χρονικά επιβάλλεται ποινή φυλάκισης για ρατσιτικές προσβολές σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Παράλληλα, τους επιβλήθηκε και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για δύο χρόνια, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να σχολιάζει τα νέα γράφοντας τα εξής στα social media…

«Πολλοί μου ζήτησαν να το αγνοήσω, πολλοί άλλοι είπαν ότι ο αγώνας μου ήταν μάταιος και ότι έπρεπε απλώς «να παίξω ποδόσφαιρο». Αλλά όπως έλεγα πάντα, δεν είμαι θύμα ρατσισμού. Είμαι ο δήμιος των ρατσιστών. Αυτή η πρώτη ποινική καταδίκη στην ιστορία της Ισπανίας δεν είναι για μένα.

Είναι για όλους τους μαύρους. Μακάρι όλοι οι ρατσιστές να φοβούνται, να ντρέπονται και να κρύβονται στις σκιές. Διαφορετικά θα είμαι εδώ για να τους βάλω στη θέση τους. Ευχαριστώ τη La Liga και τη Ρεάλ Μαδρίτης που βοήθησαν σε αυτή την ιστορική προσπάθεια. Έπονται περισσότερα…».