Ο Ντελόντε Γουέστ είχε το ταλέντο για να κάνει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ αλλά τελικά η τάση του να παραβιάζει διάφορους νόμους είχε ως συνέπεια να μην πετύχει όσα θα μπορούσε και να… μπαινοβγαίνει στα αστυνομικά τμήματα, με τα νέα από Αμερική να κάνουν λόγο για νέα σύλληψη.

Έπαιξε σε Μπόστον Σέλτικς, Σιάτλ Σούπερσόνικς, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Ντάλας Μάβερικς, έχοντας συνολικά κατά μέσο όρο 9,7 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ ανά 27,4 λεπτά σε 432 αγώνες. Στη συνέχεια, με την πτώση του να έχει αρχίσει, πήγε στην Κίνα για να παίξει μπάσκετ και μετά επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου η ζωή του πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ο Γουέστ αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα με τον νόμο τα τελευταία χρόνια και τώρα έμπλεξε σε νέες περιπέτειες αφού συνελήφθη εκ νέου και μάλιστα όντας σε πολύ κακή κατάσταση αφού είχε και βαριά τραύματα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πώς προέκυψαν αυτά.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ, ο οποίος στις 26 Ιουλίου θα γίνει 41 ετών, κατηγορείται για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης και για αντίσταση στη σύλληψή του, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα βρεθεί και πάλι στο δικαστήριο, έχοντας αρνηθεί πολλάκις τη βοήθεια ανθρώπων του ΝΒΑ.