Η Έβερτον και η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάλαβαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ότι η Premier League είναι πολύ πιο αυστηρή πλέον σε ό,τι αφορά την παραβίαση των οικονομικών κανόνων αφού τιμωρήθηκαν με αφαιρέσεις βαθμών και μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες θέλουν οπωσδήποτε να πουλήσουν παίκτες πριν τις 30 Ιουνίου για να μην τιμωρηθούν ξανά.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα αποφάσισαν να γίνουν πιο αυστηροί πλέον σε ό,τι αφορά τις οικονομικές παραβιάσεις, με τους κανονισμούς κερδοφορίας και βιωσιμότητας να είναι σαφείς: Αν κάποιο κλαμπ παρουσιάζει ζημία που ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών.

Με την Premier League, επομένως, να έχει ήδη τιμωρήσει φέτος τις Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ, έχουν πάρει όλοι το μήνυμα και γι’ αυτό… τρέχουν για πωλήσεις παικτών μέχρι και τις 30 Ιουνίου, όταν και κλείνει το οικονομικό έτος.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το Sky Sports, είναι έξι τα κλαμπ που κινδυνεύουν να ξεπεράσουν άμεσα το όριο των 130 εκατ. ευρώ και καίγονται για πωλήσεις παικτών μέχρι και το τέλος του μήνα ώστε να αποφύγουν την αφαίρεση βαθμών στο νέο πρωτάθλημα.

Πλην των Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ, σε αυτή τη λίστα είναι και οι Άστον Βίλα, Τσέλσι, Λέστερ και Νιούκαστλ, άρα μέχρι τις 30 Ιουνίου αναμένεται να δούμε αρκετές πωλήσεις παικτών από τις συγκεκριμένες ομάδες.