Το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Τζολάκη στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου με τον Χανιώτη γκολκίπερ να έχει μπει στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων. Το θέμα του συμβολαίου του παρέμενε σε εκκρεμότητα για όλο το προηγούμενο διάστημα, όμως οι εξελίξεις φαίνεται να συνηγορούν στην παραμονή του στους Ερυθρόλευκους.

Η εμπιστοσύνη που δείχνει στον νεαρό τερματοφύλακα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αλλά και η κατάκτηση του UEFA Europa Conference League με την προοπτική περαιτέρω αναβάθμισης του «ερυθρόλευκου» ρόστερ, έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες που αναζητεί κάθε ποδοσφαιριστής από πλευράς στόχων και εξέλιξης. Αυτό ισχύει ασφαλώς και για τον Τζολάκη που βάζει πλέον σε προτεραιότητα την ανανέωση του συμβολαίου του στην πειραϊκή ομάδα.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έμπρακτο ενδιαφέρον από τη Χετάφε, την Μπράγκα και τη Θέλτα που είδαν στο πρόσωπο του 21χρονου τερματοφύλακα, μία αξιόπιστη και οικονομική λύση για τη θέση στην εστία, η οποία παράλληλα προσέφερε και τεράστιες προοπτικές μεταπώλησης. Ομως, όλα αυτά αποτελούν πια ευσεβείς πόθους για τους εν λόγω «μνηστήρες», καθώς ο πορτιέρε του Ολυμπιακού έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι που δεδομένα θεωρείται αμοιβαίο και από την πλευρά των «ερυθρολεύκων».

To ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού διάγει την πιο ευτυχισμένη περίοδο στη ομάδα της καρδιάς του μετά και τον ευρωπαϊκό τίτλο, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει επίσης στις 30 Ιουνίου.

Μέσα στον μήνα αναμένεται να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες με τους δανεικούς και τα συμβόλαια που λήγουν, ώστε να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Αλλωστε ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια χρόνου, καθώς η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 17-18 Αυγούστου, ενώ οι υποχρεώσεις στο UEFA Europa League αρχιζουν στις 25 ή 26 Σεπτεμβρίου.