Μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο προσεχές Europa League, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα «συγκατοικήσουν» στα πρώτα πατώματα της διοργάνωσης με ομάδες υψηλού επιπέδου και γοήτρου.
Ο Ολυμπιακός ως τροπαιούχος του Conference League έχει εξασφαλισμένη θέση στη φάση των ομίλων του Europa League την ερχόμενη σεζόν, με την πρεμιέρα του να είναι προγραμματισμένη στις 25 ή 26 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, το νέο format της διοργάνωσης θα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του Champions League, και ο μεγάλος όμιλος θα περιλαμβάνει 36 ομάδες.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θα αντιμετωπίσει συνολικά οκτώ αντιπάλους, δίνοντας τέσσερα παιχνίδια εντός και τέσσερα εκτός έδρας. Αν όμως κατακτήσει κάποια από τις θέσεις 1-24 -κάτι πολύ πιθανό- θα δώσει και πέμπτο ευρωπαϊκό ματς εντός έδρας (13 & 20 Φεβρουαρίου 2025), κι αν περάσει θα βρεθεί στους «16»! Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση του Europa League θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα μπει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ από το 1ο γκρουπ θα συναντήσει κάποια εκ των Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Τότεναμ, Λάτσιο και Σοσιεδάδ. Πρόκειται δηλαδή για ομάδες επιπέδου Champions League, με τρόπαια και συμμετοχές σε τελικούς.