Η ώρα για τον ιστορικό τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα έφτασε και ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παίξουν σαν να είναι το τελευταίο ματς της ζωής τους.

Οι Βιόλα ήταν και πέρυσι στον τελικό της διοργάνωσης, στην Πράγα, όπου ηττήθηκαν από τη Γουέστ Χαμ και τώρα δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ζήσουν το ίδιο σενάριο και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

«Τιμήσαμε και φέτος τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε στον τελικό με ξεκάθαρο στόχο. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες γνώσεις από τον περσινό τελικό. Τώρα γνωρίζουμε τους κινδύνους και τα οφέλη που έχουμε από αυτή την εμπειρία. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία για εκδίκηση», είπε στο Sky Italia ο προπονητής της Φιορεντίνα μετά την προπόνηση στην OPAP Arena και πρόσθεσε.

«Τι είπαμε μεταξύ μας; Είχαμε την ικανότητα να επιστρέψουμε εδώ. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο της ζωής μας. Κανείς δεν ξέρει αν θα είμαστε ξανά εκεί τα επόμενα χρόνια. Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Το να παίζεις ευρωπαϊκούς τελικούς δεν είναι καθόλου εύκολο. Τα μονοπάτια κρύβουν παγίδες. Τώρα είμαστε ακόμα πιο ώριμοι. Οι τελικοί είναι πάντοτε όμως 50-50».