Η αντίστροφη μέτρηση για το Final 4 άρχισε και ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί για 3η συνεχόμενη χρονιά διεκδικώντας τον 4ο ευρωπαϊκό του τίτλο, με τη Euroleague να του κάνει αφιέρωμα στο οποίο μίλησαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Τόμας Γουόκαπ.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πλεονέκτημα έδρας στα play off παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να αποκλείσουν τη Μπαρτσελόνα και να πάρουν το εισιτήριο για το Βερολίνο, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά ήρθε η δική τους σειρά για να πανηγυρίσουν, έχοντας ως αντίπαλο στον ημιτελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Είναι σαν να πετάς όταν βρίσκεσαι εδώ. Όλες οι προσπάθειες και οι θυσίες από τη σεζόν επιτέλους ανταμείβονται. Είναι το ίδιο συναίσθημα σαν να πηγαίνεις σε Final Four την πρώτη φορά. Δεν μπορείς να χορτάσεις. Αυτό είναι το άθλημα. Να αγαπάς να παίζεις μπάσκετ. Να θες να παραμείνεις στο ίδιο επίπεδο για χρόνια και να διεκδικείς τίτλους. Σε εμένα έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα πολλές φορές. Είναι ευλογία και αισθάνομαι πολύ τυχερός», είπε αρχικά ο Παπανικολάου.

Ο Γουόκαπ, από την πλευρά του, τόνισε τα εξής: «Ήταν μια μεγάλη, δραματική σεζόν. Τελικά βρήκαμε τον ρυθμό μας στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και τον κουβαλήσαμε στα play off. Για το Final Four, για αυτό ακριβώς παίζουμε. Αυτή τη σεζόν υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Υπήρχαν διαστήματα που παίζαμε πολύ άσχημα και είχαμε τραυματισμούς. Μέσα από όλα αυτά, οι οπαδοί μας στάθηκαν στο πλευρό μας. Θα έπρεπε να κερδίσουμε τον τελικό με τη Ρεάλ πέρυσι. Δεν τα καταφέραμε. Κανένας δεν ήταν χαρούμενος. Όμως είμαστε πάλι εδώ με την ίδια νοοτροπία. Πήγαμε εκεί, προσπαθήσαμε και τώρα είναι καιρός να κερδίσουμε».

Τέλος, ο Μπαρτζώκας είπε ότι «ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλο τον σύλλογο. Φυσικά μπορώ να πω και πολύ συναισθηματική. Είχαμε τόσους τραυματισμούς, τόσα προβλήματα. Το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Μπορεί να κάνεις τα πάντα, να είσαι 100% επιτυχημένος και να χάσεις το ματς. Την προηγούμενη σεζόν ήταν κάπως έτσι. Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και είμαστε σίγουροι ότι θα παρουσιαστούμε πολύ ανταγωνιστικοί στον ημιτελικό».