H Louis Vuitton μας έχει συνηθίσει στις εξτρίμ – και πολύ ακριβές – διαφημίσεις. Αυτή τη φορά, πάνω στο διάσημο μπαούλο κάθισαν δύο θρυλικοί τενίστες, σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλδύο αθλητές που απογείωσαν το άθλημα.

Ο γαλλικός οίκος μόδας έβαλε τους δύο θρύλους του τένις να κάνουν πεζοπορία στους Δολομίτες στη βορειοανατολική Ιταλία, που είναι τμήμα των Άλπεων και τους έβαλαν να καθίσουν πάνω στο μπαούλο και να μιλήσουν για τη ζωή τους, το τένις και τη φιλία τους.

Γύρω τους το χιόνι έπεφτε πυκνό. Ο Ναδάλ είπε στον Φέντερερ ότι στην αρχή ήταν αλαζόνας. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Miami Masters το 2004 και ξεκίνησαν ένα υπέροχο ταξίδι έχοντας μαζί ως όπλο τους την ρακέτα. Το χιόνι δεν τους απέσπασε από την κουβέντα τους. «Δε νιώθω τα αυτιά μου, αλλά το απολαμβάνω» θα πει ο Ισπανός που έχει μεγαλώσει στη Μαγιόρκα δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον καυτό ήλιο. Αντίθετα ο Ελβετός ξέρει από χιόνια.

  • «Θυμάστε την πρώτη φορά που συναντηθήκατε;» θα ερωτηθούν οι δύο τενίστες.
  • Ράφα: «Θυμάμαι. Μάλλον όχι αυτός».
  • Ρότζερ: «Δεν το κάνω. Ήμουν καλός μαζί σου;»
  • Ράφα: «Ήσουν λίγο αλαζόνας».

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ο Ράφα Ναδάλ είναι κοντά στη σύνταξη.

«Αυτό που με κάνει χαρούμενο και περήφανο είναι πως όταν φύγω από τον κόσμο του τένις, ο κόσμος που δουλεύει στα τουρνουά, οι διευθυντές, το προσωπικό, η ΑΤΡ, όλοι θα λένε καλά πράγματα για μένα, για το ποιος ήμουν στο tour ή για το τι άνθρωπος είμαι, αυτό είναι πιο σημαντικό από το τι τενίστας είμαι. Γιατί ως παίκτης, έχουμε τους τίτλους, έχουμε τα επιτεύγματα, ξέρουμε τι γίνεται.

Έχω πετύχει περισσότερα απ’ όσα είχα ποτέ ονειρευτεί. Αλλά η κληρονομιά που θα αφήσω ως άνθρωπος για μένα είναι το πιο σημαντικό» είπε ο Ναδάλ και συμπλήρωσε ο Φέντερερ:

«Ελπίζω να μην με θυμούνται μόνο ως τενίστα, αλλά και ως άνθρωπο, γι’ αυτά που έδωσα στο παιχνίδι και για το τι εκπροσώπησα στο παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει με τις νίκες μου στο Wimbledon, αν γίνεται να με θυμούνται περισσότερο για την προσωπικότητά μου και όχι μόνο ως παίκτη, θα ήταν θαυμάσιο. Και να είμαι καλό πρότυπο για τα παιδιά, αυτό θα με χαροποιούσε. Και θα ήταν ωραίο, όπως είπε και ο Ράφα, αν ο κόσμος θα χαρεί να μας δει ξανά. Όχι να λέει, ‘ωχ, όχι πάλι αυτός».

Η φωτογράφισή τους έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας Core Values της Louis Vuitton και πίσω από τον φακό ήταν η Annie Leibovitz.

Ο Ρότζερ Φέντερερ σχολιάζοντας την καμπάνια είπε: «Είναι τιμή να ακολουθήσω τα αθλητικά βήματα της καμπάνιας της Louis Vuitton που προηγουμένως περιλάμβανε τον Μέσι και τον Ρονάλντο και τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Ζιντάν».

Για τον Ράφα Ναδάλ έγραψε: «Ο Ράφα μοιράζεται παρόμοιες αξίες και αμοιβαίο σεβασμό και είναι ένας ιδιαίτερος φίλος και αντίπαλος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μου ως επαγγελματία αθλητή, αθλητή και άτομο».