Με ψυχολογία από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο κύπελλο, ο Άρης πήγε στο Αγρίνιο και δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στον Παναιτωλικό όπως δείχνει και το 4-0 με το οποίο επικράτησε, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στη ρεβάνς με την Ένωση την προσεχή Τετάρτη (17/1).

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές λόγω του αγώνα στο κύπελλο που ακολουθεί και αυτό φαινόταν, αφού η ομάδα δεν μπορούσε να βγάλει αυτοματισμούς, είχαν όμως καλύτερη παρουσία από τους γηπεδούχους. Σε αυτό βοηθούσε και ο Φετφατζίδης, όπως και κάποια λάθη της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, με το 0-1 να έρχεται στο 19′ με το συρτό σουτ ου Τζούρασεκ που έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα.

Λίγα λεπτά μετά, στο 24′, οι Μενέντεζ και Ρόουζ είχαν διπλή ευκαιρία για το 0-2 αλλά οι Καπίνο και Μπ. Ντουάρτε είχαν τις απαντήσεις, με τον Άρη να διατηρεί τον έλεγχο και να μην κινδυνεύει παρά μόνο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Σενγκέλια βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά πλάσαρε πάνω στον Χουτεσιώτη και η ευκαιρία χάθηκε.

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στην επανάληψη με στόχο να πιέσει για την ισοφάριση και ήταν στην επίθεση μέχρι και το 60′ αλλά χωρίς να κάνει κάποια φάση, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν ξανά τον έλεγχο στη συνέχεια και να φτιάχνουν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Ο Καπίνο, όμως, νίκησε τον Σουλεϊμάνοφ σε τετ α τετ στο 65′ και έκανε πολύ δύσκολη απόκρουση σε κεφαλιά του Ρόουζ στο 73′, για να γίνει τελικά το 0-2 στο 78′ με τον Σουλεϊμάνοφ από κοντά μετά το γύρισμα του Φατόρε.

Τα πάντα, πλέον, είχαν κριθεί και οι Αγρινιώτες κατέρρευσαν, με τον Άρη να βάζει άλλα δύο γκολ: 0-3 στο 90′ ο Σαβέριο με ωραίο φαλτσαριστό σουτ, 0-4 στο 96′ ο Σαμόρα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (70′ Μαυρίας), Πέρες (77′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (70′ Σέρχιο Ντίαζ), Φρεντερίκο Ντουάρτε (63′ Χουάνπι), Καρέλης (63′ Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μπράμπετς, Ρόουζ, Φεράρι, Ντουκουρέ (56′ Μοντόγια), Φατόρε, Τζούρασεκ (56′ Σουλεϊμάνοφ), Φετφατζίδης (46′ Νταρίντα), Παναγίδης (67′ Σαβέριο), Μενέντες (80′ Μάνου Γκαρθία), Ζαμόρα.