Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ο Εργκίν Αταμάν, αναφέρθηκε στην πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ από την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου και έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη του, τον οποίο χαρακτήρισε αδερφό του.

Μιλώντας μετά το τέλος του ματς του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα στο οποίο οι «πράσινοι» νίκησαν με 82-65 το βράδυ της Πέμπτης (28/12) στο «ΟΑΚΑ» όπου βρέθηκε και ο Φατίχ Τερίμ, ο Αταμάν, τόνισε αρχικά: «Ο Φατίχ Τερίμ είναι φίλος μου και αδερφός μου, γιατί είναι μεγαλύτερός μου. Μιλάμε μέσω μηνυμάτων και έχουμε μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλο». Έπειτα συνέχισε λέγοντας:

«Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη όταν με πήρε τηλέφωνο πριν από δύο ημέρες και μου είπε ότι θα έρθει στην Αθήνα. Για την ακρίβεια ήμουν στο αεροπλάνο, πήγα για μια μέρα στην Κωνσταντινούπολη και στην αρχή μπερδεύτηκα, νόμιζα ότι θα ερχόταν για την Πρωτοχρονιά. Του είπα “έλα να φάμε οικογενειακά” και μου είπε “όχι, έρχομαι στην ομάδα σου”».

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Ο Φατίχ Τερίμ είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Τουρκία, έχει κερδίσει πολλά τρόπαια και έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην Εθνική Τουρκίας. Είναι όμως και ένας σπουδαίος χαρακτήρας για το τουρκικό ποδόσφαιρο και αθλητισμό γενικότερα. Είναι πολύ καλός μου φίλος, ήμασταν στο ίδιο κλαμπ, στην Γαλατά. Του εύχομαι πολλές επιτυχίες. Τον κάλεσα στο παιχνίδι και αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκλησή μου. Ελπίζω να έχουμε όμορφες μέρες στην Αθήνα», κατέληξε.

Η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ από το «τριφύλλι» με συμβόλαιο ως το 2025 και η απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών του. Μάλιστα, ο 70χρονος Τούρκος τεχνικός άκουσε και ορισμένες αποδοκιμασίες στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων όταν το επισκέφθηκε χθες για να δει την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ενώ μερίδα του κόσμου φώναξε συνθήματα υπέρ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.