Καθώς περνάει ο καιρός έπειτα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δυνητικά ανοίγει την πόρτα στην εδραίωση μιας επίσημης διοργάνωσης συλλόγων πέραν των ορίων της UEFA στην Ευρώπη γίνονται γνωστές ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για τις κινήσεις της European Super League.

Σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Cope – ο οποίος προσκείμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον ιδεολόγο της ESL, τον πρόεδρό της Φλορεντίνο Πέρεθ – η εταιρία Α22, που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πρότζεκτ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 15 δισ. ευρώ από Αμερικανούς και Ευρωπαίους επενδυτές για την επόμενη τριετία.

Ετησίως, δηλαδή, το τουρνουά θα απορροφά πέντε δισ. ευρώ για τις ανάγκες του με τα 4,6 από αυτά να τα υπόσχεται στους συλλόγους που θα λάβουν μέρος ως χρηματικά έπαθλα. Το μπάτζετ για κάθε χρόνο διπλασιάζει αυτό της UEFA για τα δικά της κύπελλα. Παράλληλα, τα 400 εκατομμύρια ευρώ που απομένουν θα πηγαίνουν σ’ ένα κοινό ταμείο και θα διοχετεύονται στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, σε μικρά κλαμπ και ακαδημίες. Η UEFA γι’ αυτόν τον σκοπό δίνει 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Κι όλα αυτά με δεδομένο πως τον πρώτο καιρό τα παιχνίδια θα μεταδίδονται από δωρεάν πλατφόρμα streaming προκειμένου το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό για τους ποδοσφαιρόφιλους.

Η διοργάνωση που σχεδιάζει να αποτελείται από τρεις κατηγορίες με τη συμμετοχή 64 ομάδων (από 16 στις πρώτες δύο και 32 στην 3η) και θα εγγυάται μίνιμουμ 14 παιχνίδια σε όσες λάβουν μέρος (επτά εντός έδρας και ισάριθμα εκτός έδρας), θέλει να κάνει… σέντρα τον Σεπτέμβριο του 2025, δηλαδή για τη σεζόν 2025-26.

Για την ώρα στην ESL έχουν απομείνει μονάχα η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού αποχώρησε από τις τάξεις της διοργάνωσης η Γιουβέντους, ενώ προηγουμένως είχαν αποχωρήσει και τα υπόλοιπα εννιά ιδρυτικά μέλη (Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Ίντερ, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης). Επί του παρόντος είναι πολλές ομάδες και λίγκες που έχουν κλείσει την «πόρτα» στο πρότζεκτ και δεν υπάρχουν επισήμως ενδιαφερόμενες να λάβουν μέρος σε αυτό αν και σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με κλαμπ από την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες.