Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει viral το βίντεο με τον Ινδό σπρίντερ που έτρεξε μόνος του στην κούρσα του τελικού των 100 μέτρων στο πολιτειακό πρωτάθλημα του Νέου Δελχί. Τώρα, οι αρχές έκαναν γνωστό πως βρέθηκε θετικός έπειτα από έλεγχο αντιντόπινγκ.

Ο Λαλίτ Κουμάρ έγινε διάσημος στο διαδίκτυο καθώς αναγκάστηκε να τρέξει μόνος του στον τελικό του πρωταθλήματος μιας και οι αντίπαλοί του αποφάσισαν να μην κατέβουν στον αγώνα εξαιτίας της παρουσίας ατόμων της υπηρεσίας αντιντόπινγκ. Οπότε προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών επέλεξαν να μην λάβουν μέρος στο event.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ισπανική αθλητική εφημερίδα «MARCA» που επικαλείται πληροφορίες από τα ΜΜΕ της Ινδίας βρέθηκε θετικός για την ουσία δροστανολόνη και υποστηρίζει πως του έστησαν «παγίδα». Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται κυρίως από bodybuilders καθώς βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και τη μείωση του λίπους στο σώμα.

Ο αθλητής ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της NADA, της υπηρεσίας αντιντόπινγκ της Ινδίας, τον περασμένο Οκτώβριο για το αποτέλεσμα, ενώ υποβλήθηκε σε έλεγχο στο τέλος του Σεπτεμβρίου όταν κι έγινε ο αγώνας.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο Κουμάρ αρνείται τις κατηγορίες. «Αν είχα πάρει κάτι θα έφευγα όπως και οι υπόλοιποι. Ποτέ δεν έχω πάρει τίποτα στη ζωή μου. Νομίζω πως θέλουν να με παγιδεύσουν», είπε αφήνοντας αιχμές για τους αντιπάλους του ενώ παραδέχθηκε πως κατανάλωσε κάποια συμπληρώματα που «ποιος ξέρει ίσως αυτά να περιείχαν κάποια ουσία εν αγνοία μου». Βέβαια, η ίδια πηγή αναφέρει πως αρνήθηκε να δώσει δεύτερο δείγμα.