Οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πηγαίνουν στο Λας Βέγκας για να διεκδικήσουν το πρώτο NBA Cup της ιστορίας. Τα «ελάφια» ξεπέρασαν με 146-122 τους Νιού Γιόρκ Νικς στο «Fiserv Forum» στο δεύτερο προημιτελικό του In-Season Tournament για την ανατολική περιφέρεια και έκλεισαν θέση στο Final 4 όπου θα αναμετρηθούν με τους Ιντιάνα Πέισερς για να περάσουν στον τελικό.

Το ματς, πάντως, μετρούσε και για την κανονική περίοδο του NBA με τους Μπακς πλέον να έχουν ρεκόρ 15-6 στο πρωτάθλημα και να συνεχίζουν τη διαδικασία «δεσίματος» και ανακάλυψης τι είδους ομάδα είναι. Τώρα, η επόμενη πρόκληση έρχεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/12) όπου θα παίξουν με τους Πέισερς.

«Viva Las Vegas»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εντυπωσιακός για ακόμη μια φορά. Σε περίπου 34 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 35 πόντους (15/22 σουτ εντός πεδιάς, 1/1 τρίποντο, 4/9 ελεύθερες βολές), μάζεψε οκτώ ριμπάουντ και μοίρασε δέκα ασίστ, ενώ είχε και τρία κλεψίματα, αλλά και μια φάση στην οποία αψήφησε τους… νόμους της φύσης καθώς έβγαλε αντεπίθεση στο μισό γήπεδο με μονάχα μια ντρίμπλα!

«Viva Las Vegas», έγραψε μετά το τέλος του ματς σε ανάρτησή του στα social media. «Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια, ξέρουμε πως πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι», ανέφερε ο προπονητής Έιντριαν Γκρίφιν, ενώ όλη η ομάδα θέλει να παλέψει για τον τίτλο, τον πρώτο αυτού του είδους την ιστορία του NBA.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ντέιμιαν Λίλαρντ με 28 πόντους, ενώ 18 είχε ο Μαλίκ Μπίζλι με έξι εύστοχα τρίποντα και 13 πρόσθεσε ο Μπόμπι Πόρτις, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε κι εκείνος και πέτυχε δύο πόντους.

Το χρηματικό έπαθλο

Το NBA δημιούργησε το In-Season Tournament στα πρότυπα των κυπέλλων του ποδοσφαίρου σε μια προσπάθεια θα να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα παιχνίδια του πρώτου σκέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και πέτυχε τον στόχο του, αφού πρόσθεσε ένα πλούσιο χρηματικό έπαθλο.

Οι παίκτες της ομάδας που θα πάρουν το τρόπαιο θα προσθέσουν στον λογαριασμό τους από 500.000 δολάρια έκαστος, ενώ αν κάνουν το 7/7 μεταξύ της φάσης των ομίλων και των νοκ άουτ τότε θα πάρουν συνολικά 850.000 δολάρια.