Ο Βραζιλιάνος θρύλος Πελέ ισχυρίζεται ότι η «μάχη» που δίνουν για τον συμπατριώτη του σούπερ σταρ οι Φλαμένγκο, Κορίνθιας, Παλμέιρας και Γκρέμιο φέρνουν σε δύσκολη θέση το ποδόσφαιρο της χώρας. Το που θα καταλήξει ο «Ρόνι» παραμένει ακόμη άγνωστο, αλλά όπως δήλωσε το «μαύρο διαμάντι» το βράδυ της Παρασκευής το σωστό θα είναι να αγωνιστεί στον σύλλογο της γειτονιάς του από όπου ξεκίνησε την καριέρα του:

«Αν αγαπάει στα αλήθεια την Γκρέμιο, θα έπρεπε να αγωνιστεί εκεί αμισθί. Δεν έχει ανάγκη από χρήματα, είναι οικονομικά τακτοποιημένος εφ’ όρου ζωής, σωστά; Αυτή είναι η άποψή μου», ήταν τα λόγια του Πελέ στην Globoesporte και συνέχισε:

Εγώ το 1974 έπαιξα δωρεάν μία ολόκληρη σεζόν. Η Σάντος τότε ήταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση και τους έδωσα το μισθό μου για να βοηθήσω το κλαμπ. Δεν είναι θεμιτό για ένα βραζιλιάνικο κλαμπ να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο προκειμένου να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή. Εξάλλου, ο Ροναλντίνιο δεν θα παίξει ποδόσφαιρο σε μία βραζιλιάνικη ομάδα επειδή αγαπάει τον κόσμο ή το κλαμπ, αλλά για αποδείξει στο κοινό ότι μπορεί ακόμη να παίξει ποδόσφαιρο» κατέληξε με… σκληρά λόγια ο Πελέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γκρέμιο έχει κάνει νέα προσφορά για τον Ροναλντίνιο ύψους 8 εκ. ευρώ. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα Βραζιλιάνικα δεδομένα.

Πηγή: gazzetta.gr