Το όνομα του Πέδρο Άλβες ήρθε ξαφνικά στην επικαιρότητα για τον Ολυμπιακό μετά την ανάρτηση του έγκυρου Ιταλού δημοσιογράφου Φαμπρίτσιο Ρομάνο και σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Πορτογαλία αναμένεται στην ΑΘήνα μέχρι και την προσεχή Παρασκευή (1/12) προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να αναλάβει καθήκοντα αθλητικού διευθυντή.

Από την πλευρά της ΠΑΕ δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα ενώ και ο ίδιος ο Άλβες έχει προτιμήσει τη σιωπή. Στην Πορτογαλία όμως, όπως και ο Ρομάνο που αποκάλυψε το θέμα, το θεωρούν δεδομένο και περιμένουν την επίσημη επιβεβαίωση. Την υπογραφή, δηλαδή, στο συμβόλαιο και την ανακοίνωση των Ερυθρόλευκων προκειμένου να κλείσει και τυπικά το θέμα.

Όπως λένε οι Πορτογάλοι, ο 40χρονος Πέδρο Άλβες, ο οποίος υπήρξε στέλεχος της Εστορίλ, έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και αναμένεται στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι την προσεχή Παρασκευή (1/12) προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία του για την ανάληψη επιτελικού πόστου.

Ο Άλβες, όπως φαίνεται, προορίζεται για αθλητικός διευθυντής, με τον Αντόνιο Κορδόν να παραμένει κανονικά στη θέση του τεχνικού διευθυντή, αφού το πλάνο της ΠΑΕ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν άνθρωποι που είναι κοντά στους Πειραιώτες, προβλέπει τη συνύπαρξη των δύο. Μπορεί, άλλωστε, να μοιάζει λίγο περίεργο για την Ελλάδα, δεν είναι όμως για την Ευρώπη, όπου στα μεγάλα κλαμπ και γενικά στα περισσότερα υπάρχει τόσο τεχνικός διευθυντής όσο και αθλητικός διευθυντής.