Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μαρσέιγ απόψε (9/11, 22:00, Cosmote Sport 5) στην «OPAP Arena» για την 4η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Europa League κι έχει μόνο τη νίκη στο μυαλό της, αποτέλεσμα που θα τη βοηθήσει να πλησιάσει την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του θεσμού.

Με αφορμή της αναμέτρηση, ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’ Equipe» όπου και μίλησε για την περιπέτειά του στην Ελλάδα και την Stoiximan Super League και τα ματς της Ένωσης με την «ΟΜ», αλλά και το όνειρό του να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στην προηγούμενη αναμέτρηση ανάμεσα στους «κιτρινόμαυρους» και τους Μασσαλούς στο «Βελοντρόμ», όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-1, ο Γάλλος δεξιός μπακ, σημείωσε: «Στη Μασσαλία, η τακτική μας δεν απέδωσε καλά και υπήρχε μια συστολή από κάποιους παίκτες. Ήρθαν στο “Βελοντρόμ”, είδαν το καταπληκτικό κορέο, αλλά έπρεπε να μπεις να παίξεις αμέσως, δεν υπήρχε χρόνος για θαυμασμό».

Έπειτα στάθηκε στην απόφασή του να υπογράψει με την ΑΕΚ όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με την Μονακό και αναφέρθηκε στο πως βιώνει αυτή την εμπειρία αφότου φόρεσε τη φανέλα της νταμπλούχου Ελλάδας. «Όταν μετακομίζεις από το Μονακό στην Ελλάδα, θα πρέπει να μην έχεις καρδιακά προβλήματα. Οι οπαδοί ανάβουν φωτοβολίδες, κροτίδες σκάνε παντού. Κατά μέσο όρο, τα εντός έδρας παιχνίδια μας αρχίζουν με 8 λεπτά καθυστέρηση, καθώς δεν βλέπεις τίποτα από τους καπνούς. Ρίχνουν βεγγαλικά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν το είχα ξαναδεί αυτό. Υπάρχουν περιορισμοί στα παιχνίδια της Ευρώπης και η ατμόσφαιρα είναι πιο κλασική», δήλωσε.

«Είχα πολλές επαφές, αλλά ήλπιζα για κάτι καλύτερο, έπαιζα με τη φωτιά. Δεν πήρα σοβαρά την οικονομική κατάσταση με τον κορονοϊό. Αρνήθηκα προτάσεις από Βόλφσμπουργκ, Φιορεντίνα, λόγω των οικονομικών όρων ή της ευρωπαϊκής προοπτικής. Ήταν κακό για μένα, οι εβδομάδες περνούσαν και είχα μόνο κρούσεις από δευτεροκλασάτες ομάδες. Η ΑΕΚ ήρθε με ένα πρότζεκτ να γίνει νο1 στην Ελλάδα και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου», είπε παρακάτω, ενώ για την Εθνική Γαλλίας, τόνισε: «Κάνω τα πάντα για να φορέσω αυτή τη φανέλα, αργά ή γρήγορα».