Το θέμα των επεισοδίων που έγιναν στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες ανάμεσα σε οπαδούς του Άρη και του ΠΑΟΚ έχει και συνέχεια αφού οι εννιά φίλοι των Κίτρινων κρίθηκαν προφυλακισθέντες, με τον Ερασιτέχνη αλλά και την ΠΑΕ να βγάζουν ανακοίνωση και να τα βάζουν με τη δικαιοσύνη για αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α.Σ. Άρη αναφέρει τα εξής…

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, αναφορικά με ό,τι διαμείφθηκε στην οδό Βούλγαρη, την Κυριακή 29/10, με αποκορύφωμα τη σημερινή προφυλάκιση εννιά φιλάθλων του ΑΡΗ!

Μία απόφαση η οποία λήφθηκε χωρίς καμία βάση και λογική, αλλά και χωρίς στοιχεία. Είναι ανεπίτρεπτο να προφυλακίζονται άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με το επεισόδιο που έλαβε χώρα, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι ήταν αμυνόμενοι, από την επίθεση οπαδών οι οποίοι κατέφτασαν και μάλιστα με… αστυνομική συνοδεία στην περιοχή Χαριλάου για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επισήμαναν ότι δεν συμμετείχαν στη συμπλοκή. Είπαν ότι βρέθηκαν στο σημείο γιατί στάθμευσαν τα οχήματα τους προκειμένου να μεταβούν στο παρακείμενο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου αργότερα, το απόγευμα της ίδιας μέρας, επρόκειτο να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάλλον οι φίλαθλοι του ΑΡΗ έπρεπε να καθίσουν να «τις φάνε», με κίνδυνο να θρηνήσουμε νέο Άλκη. Και μιας και αναφέρουμε τον δολοφονηθέντα φίλαθλό μας, διαβλέπουμε μία τάση να «ισοφαριστεί» η εν ψυχρώ δολοφονία του, κάτι που δείχνει η προφυλάκιση των εννέα φιλάθλων.

Ο οργανισμός του ΑΡΗ είναι σε επιφυλακή. Παραφράζοντας το γνωστό γνωμικό, λέμε ότι «η αδικία είναι γαϊδάρα και γυρίζει στον αφέντη της».

ΠΑΕ: Η δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη δεν είναι αδέκταση

Θέση για την προφυλάκιση των 9 οπαδών του Άρη, όπως προαναφέρθηκε, πήρε και η ΠΑΕ μέσω δική της ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής…

«Μας προκαλεί έκπληξη, απορία και έντονη δυσφορία η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν προσωρινά προφυλακιστέοι εννέα φίλαθλοι του Άρη για το συμβάν της περασμένης Κυριακής στην περιοχή Βούλγαρη.

Συμβάν για το οποίο δεν έφεραν καμία ευθύνη, καθότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από… άλλους οπαδούς, οι οποίοι, μέρα μεσημέρι, διέσχισαν ανενόχλητοι (!!!) μια μεγάλη απόσταση από την Ανατολική Θεσσαλονίκη μέχρι τη Βούλγαρη, υπό την ανοχή των οργάνων της Τάξης.

Αφού από ευτύχημα γλιτώσαμε έναν… νέο Άλκη, ω του θαύματος, οι εννέα φίλαθλοι του Άρη, που δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι… άλλοι οπαδοί αφέθηκαν ελεύθεροι!!! Κάτι δεν πάει καλά εδώ…

Η ΠΑΕ Άρης παρακολουθεί την υπόθεση και θα πράξει τα δέοντα.

Η ΠΑΕ Άρης δεν θέλει να θρηνήσουμε άλλον Άλκη και δεν θα επιτρέψει… συμψηφισμούς της Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι αδέκαστη και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυτή η αίσθηση δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

Ο νοών νοείτω…».