Ο Πανσερραϊκός έδειχνε έτοιμος να φύγει με βαθμό από το «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά στο 97′ ο Φαμπιάνο με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη με 1-0 στον Άρη, ο οποίος είναι στο -1 από την 6άδα πλέον και ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια.

Οι τρεις βαθμοί ήταν μονόδρομος για τους Θεσσαλονικείς προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη και να αποφύγουν την κρίση αλλά οι Σερραίοι έχουν δείξει ότι μπορούν να βάλουν δύσκολα σε όλους και το έκαναν και τώρα. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να μη φάνηκε επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν όμως οργανωμένη όπως σε όλα τα παιχνίδια της και ένιωσε μεγάλο κίνδυνο μόνο μία φορά.

Στο 38′, συγκεκριμένα, ο Σουλεϊμάνοφ έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια και πήγε για το γκολ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος, αφού το σουτ που επιχείρησε ο ίδιος παίκτης στο 45’+2′ κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Όπως και να έχει, ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο β’ μέρος, με τον Άκη Μάντζιο να κάνει τριπλή αλλαγή στο 59′ ψάχνοντας τη λύση για την ομάδα του. Μια λύση που φαινόταν ότι δεν θα βρεθεί αφού τα λεπτά περνούσαν και το 0-0 παρέμενε. Είτε επειδή οι Κίτρινοι δεν ήταν τόσο πειστικοί επιθετικά, είτε επειδή όταν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί δεν κατάφεραν να νικήσουν και τον Χόβαν που αντιδρούσε πάντα σωστά.

Ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού απέκρουσε το ωραίο σουτ του Μορόν στο 80′, έκανε πολύ καλή επέμβαση στο 82′ σε καρφωτή κεφαλιά του ίδιου παίκτη και είδε με χαρά τη μπάλα να πάει στο δοκάρι του μετά τη γυριστή κεφαλιά ξανά του Μορόν ένα λεπτό μετά. Αμέσως μετά, στο 84′, ο ίδιος παίκτης έφυγε στον χώρο και έκανε το γύρισμα για τον Ζαμόρα που δεν βρήκε καλά τη μπάλα από κοντά, με συνέπεια να χαθεί και αυτή η ευκαιρία.

Ο Άρης ήταν συνεχώς στην επίθεση στα τελευταία λεπτά πιέζοντας για το γκολ και το άγγιξε στο 95′ αλλά ο εκπληκτικός Χόβαν απέκρουσε και το ωραίο σουτ του Σουλεϊμάνοφ, για να… πάρει φωτιά τελικά το «Κλεάνθης Βικελίδης» δύο λεπτά μετά, στην τελευταία φάση του αγώνα: Κόρνερ του Σουλεϊμάνοφ, κεφαλιά του Φαμπιάνο και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε παραλήρημα!

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια (59′ Οντουμπάτζο), Βερστράτε, Τζούρασεκ (59′ Νταρίντα), Πάρντο (66′ Ζαμόρα), Μενέντες (59′ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης (46′ Μασκανάκης), Πηλέας, Δεληγιαννίδης, Χατζηστραβός (65′ Σοφιανός), Μορέιρα (86′ Γούλερι), Στάικος, Μούργος (77′ Ουεντραόγκο), Άλεξιτς (86′ Θυμιάνης).