Στα δικαστήρια είναι αποφασισμένος να πάει όσους Γάλλους πολιτικούς τον συνέδεσαν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις γαλλικές Αρχές, ο Καρίμ Μπενζεμά, τον οποίο ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, Ερίκ Ζεμούρ, κατηγόρησε για την επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή Αράς της Γαλλίας με συνέπεια τον θάνατο ενός καθηγητή που προσπαθούσε να σώσει τους μαθητές.

Η αρχή έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, τον Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης είπε, μεταξύ άλλων, πως «ο κ. Καρίμ Μπενζεμά, όπως όλοι ξέρουμε, έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Λίγες ώρες μετά, ήταν η σειρά της Βαλερί Μπογιέρ, πρώην αντιδήμαρχος της Μασσαλίας και νυν ευρωβουλευτής, η οποία ζήτησε να αφαιρεθεί η Χρυσή Μπάλα από τον Μπενζεμά αλλά και η γαλλική υπηκοότητά του.

Τώρα, έπειτα από όλα αυτά, ήρθε και η δήλωση του Ερίκ Ζεμούρ, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, ο οποίος είπε: «Ξέρουμε πως ο Καρίμ Μπενζεμά έπαιξε στην εθνική Γαλλίας για χρήματα και προσωπικό όφελος. Δεν είναι Γάλλος στην καρδιά, δεν του αρέσει η Γαλλία, δεν την αγάπησε ποτέ. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι μουσουλμάνος που θέλει να εφαρμόσει το νόμο της Σαρία στον οποίο βασίζεται η Τζιχάντ. Και Τζιχάντ σημαίνει να σκοτώσεις τον Ντομινίκ Μπερνάρ. Για εμένα ο Μπενζεμά έχει άμεση σύνδεση με αυτό που έγινε στην Αράς».

Σε όλα αυτά, λοιπόν, ο 34χρονος Γάλλος επιθετικός, όπως αναφέρει η Liberation, θα απαντήσει νομικά, θα κάνει μηνύσεις τόσο στον Νταρμανέν όσο και στη Μπογιέρ και στον Ζεμούρ για δυσφήμιση και τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και για όποιον άλλον πολιτικό το κρίνει απαραίτητο.