Σε ένα χορταστικό ντέρμπι για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές στη Λεωφόρο με γκολ του Μπράντον Τόμας και γκολάρα του Ζίβκοβιτς αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε αρχικά με τον Παλάσιος και στο 96′ με τον Γερεμέγιεφ, παίρνοντας έστω τον βαθμό με το τελικό 2-2.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού θα μπορούσε να ήταν ιδανικό για τους Πράσινους αν η μπάλα πήγαινε… εκατοστά πιο μέσα και όχι στο δοκάρι μετά το σουτ του Τζούριτσιτς εντός περιοχής στο 2ο λεπτό. Όπως και να έχει, μπορεί να μην μπήκε γκολ αλλά ήταν μια φάση που ζέστανε κι άλλο τη Λεωφόρο, η οποία περίμενε πώς και πώς το γκολ της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτή που το έβαλε πρώτη, όμως, ήταν αυτή του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στο 19′ ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Κωνσταντέλιας δεν κατάφερε να κάνει τακουνάκι και η μπάλα πήγε στο πίσω δοκάρι όπου ο Μπράντον Τόμας με προβολή, από κανονική θέση όπως έδειξε το VAR, έκανε το 0-1. Γκολ που πάγωσε τις εξέδρες αφού ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά ψυχολογικά και κατ’ επέκταση και αγωνιστικά στους γηπεδούχους.

Δεν έγιναν, όμως, έτσι τα πράγματα… Ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά μετά το γκολ που δέχθηκε, πίεσε για την ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε στο 32′, όταν ο Παλάσιος με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αφού στο 45’+2′, έπειτα από φάση διαρκείας, το σουτ του Μπερνάρ εντός περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και οι φιλοξενούμενοι την πρώτη του δεύτερου, με τον Κεντζιόρα να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον Μπράντον Τόμας να μην μπορεί να κάνει την προβολή προ κενής εστίας. Λίγα λεπτά μετά, στο 55′, ήταν η σειρά των Πράσινων να πλησιάσουν στο δεύτερο γκολ αλλά ο Παλάσιος αστόχησε με σουτ εντός περιοχής, για να ακολούθησει ένα δίλεπτο ξέσπασμα των Ασπρόμαυρων που έφερε και το γκολ.

Αρχικά, στο 57′, ο Μπράντον Τόμας με ωραίο σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι, με τους γηπεδούχους να βλέπουν με ανακούφιση ότι η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ένα λεπτό μετά, όμως, έγινε κι αυτό…

Στο 58′ ο Τάισον βρήκε χώρο, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με εκπληκτικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Μπρινιόλι για το 1-2 παγώνοντας τη Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ είχε, πλέον, ξανά το προβάδισμα και είχε και την ψυχολογία με το μέρος του, προσπαθώντας στη συνέχεια να διαχειριστεί την κατάσταση και να αμυνθεί σωστά ώστε να κρατήσει το αποτέλεσμα και να πάρει μια μεγάλη νίκη. Μια μεγάλη νίκη που έμοιαζε σχεδόν σίγουρη από τη στιγμή που ο Κοτάρσκι έκανε μεγάλη απόκρουση στο 88′ σε κεφαλιά του Γεντβάι μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν πτοήθηκε και αφού γλίτωσε στο 93′ το 1-3 στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σαμάτα που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε άουτ, κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 96′: Σέντρα του Μλαντένοβιτς από αριστερά, κεφαλιά του Γερεμέγιεφ και η μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76′ Βιλένα), Παλάσιος (70′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Τζούριτσιτς (70′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (82′ Γερεμέγιεφ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (61′ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (61′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (84′ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (71′ Σαμάτα).