Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Κηφισιά για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League και έφτασε εύκολα στη νίκη με 4-0 έχοντας για σκόρερ τούς Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Γιόβετιτς και Ιμπόρα, εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα παραμείνει στην κορυφή, με παιχνίδι περισσότερο, ό,τι κι αν γίνει στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημά του καλό ρυθμό και θα μπορούσε να έχει και γκολ από νωρίς και μάλιστα για τους φιλοξενούμενους αλλά ο Πασχαλακης νίκησε τον Τετέι στο τετ α τετ και κράτησε το 0-0. Γενικά η Κηφισιά ήταν αρκετά καλή στο πρώτο 15λεπτο και έβγαινε στην επίθεση αλλά στο 19′ ο Πέιος ανέτρεψε τον Ποντένσε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ελ Κααμπί έκανε το 1-0 στο 21′.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν, επομένως, το προβάδισμα και από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν πολύ, με το 2-0 να μην αργεί καθόλου: Σέντρα του Ορτέγα στο 25′, κεφαλιά του Ποντένσε και η μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο γκολ του Πορτογάλου μετά την επιστροφή του στους Πειραιώτες, οι οποίοι ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση και θα μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Σολμπάκεν δεν κατάφερε να βρει στόχο στο τετ α τετ του 40ου λεπτού.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έβγαλε στην ανάπαυλα τον Καμαρά για να βάλει τον Ιμπόρα και δεν άργησε να κάνει και τις επόμενες αλλαγές του, με τον Ολυμπιακό να μην έχει κανένα πρόβλημα και να φτάνει και σε τρίτο γκολ στο 64′: Ο Παπασάββας ανέτρεψε τον Γιόβετιτς, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Μαυροβούνιος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 3-0 με το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Από εκεί και πέρα, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αφού οι Πειραιώτες δεν είχαν κάποιον προφανή λόγο για να παίζουν στα τέρματα μέχρι τέλους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έβαλαν κι άλλο γκολ… Στο 96′, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Μπιέλ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ιμπόρα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στους 13 βαθμούς, επομένως, ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα δει χωρίς άγχος το ντέρμπι της Δευτέρας (25/9) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αφού θα παραμείνει στην 1η θέση, έστω με παιχνίδι περισσότερο, ακόμη κι αν νικήσουν οι Πράσινοι που είναι στο -4.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσιος (74′ Πορόσο), Ντόη, Ορτέγα, Καμαρά (46′ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (57′ Καρβάλιο), Ποντένσε, Σκάρπα, Σολμπάκεν (69′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (57′ Γιόβετιτς).

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Λούμορ, Βαφέας, Τσάπαν, Μασούρας, Παπασάββας (71′ Αντούνες), Πέιος (71′ Κωνσταντακόπουλος), Ιμπαλίμπο (80′ Παρράς), Ματέους Σάντος (61′ Γκόμπελιτς), Αντερέγκεν, Τετέ.