Στο κλείσιμο του «παραθύρου» των μεταγραφών στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη ένα… μπαμ με την απόκτηση ενός πολύ καλού παίκτη που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στην άμυνα. Πρόκειται για τον Τζουλιάν Μπιανκόνε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο 23χρονος Γάλλος αμυντικός έχει ήδη «κλείσει» με τους «ερυθρόλευκους», αλλά είναι ακόμη ασαφές το deal, δηλαδή αν θα πρόκειται για μόνιμη αγορά ή για δανεισμό. Πάντως, η απουσία του Μπιανκόνε από το φιλικό που έδωσε η Νότιγχαμ Φόρεστ με την Αϊντχόφεν το βράδυ της Δευτέρας (11/9) ήταν απόδειξη της επικείμενης αποχώρησής του από το «Σίτι Γκράουντ».

Ο Μπιανκόνε άρχισε την καριέρα του στην ακαδημία της Μονακό προτού πάει στην Σερκλ Μπριζ δανεικός όπου και εντυπωσίασε τους παράγοντες του City Football Group (σ.σ. του holding που ελέγχει τη Μάντσεστερ Σίτι κι άλλες 11 ομάδες σε όλο τον πλανήτη) και τον πήρε για μια από αυτές, την Τρουά. Ο Μπιανκόνε έλαμψε με την Τρουά στην Ligue 2 κι έπεισε τους παράγοντες της Νότιγχαμ Φόρεστ να τον αποκτήσουν δίνοντας το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ το περασμένο καλοκαίρι, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2025.

Η ικανότητά του να παίζει κυρίως στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και να καλύπτει και τις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας έπεισε το κλαμπ πως θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ. Ωστόσο, μεταξύ της αλλαγής περιβάλλοντος, του αυξημένου ανταγωνισμού για μια θέση στην 11άδα και ορισμένοι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να βρει ρυθμό και σταθερότητα. Την περασμένη σεζόν έγραψε μόλις τρεις συμμετοχές με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ στην τρέχουσα δεν έπαιξε ούτε λεπτό για τους «κόκκινους».