Ένα πακέτο ρύζι, το οποίο περιείχε σκουλήκια, έφερε αντιμέτωπες στα δικαστήρια, για εννέα ολόκληρα χρόνια, μια νοικοκυρά και την υπεύθυνη σούπερ μάρκετ στην Πάτρα.
Η υπόθεση, μάλιστα, έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο ο οποίος έβαλε στο «μικροσκόπιο» του την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών που επέβαλε στην υπεύθυνη του καταστήματος ποινή 5 μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ καθώς έκρινε πως έφερε την ιδιότητα της επόπτριας και έπρεπε να είχε αποσύρει το αλλοιωμένο ρύζι.
Η νοικοκυρά τον Αύγουστο του 2011 αγόρασε το ρύζι σε συσκευασία 2 κιλών με ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2012. Όταν, όμως, επιχείρησε να το μαγειρέψει διαπίστωσε πως το ρύζι είχε αλλοιωθεί καθώς στην επιφάνεια του νερού άρχισαν να επιπλέουν σκουλήκια.
Η γυναίκα απευθύνθηκε στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ο οποίος αποφάνθηκε ότι το ρύζι ήταν «μη ασφαλές και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, καθόσον τυχόν κατανάλωση αυτού θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία» τόσο της καταγγέλλουσας όσο και όσων τυχόν θα το κατανάλωναν.
Έτσι, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης η οποία το 2018 καταδίκασε την υπεύθυνη του σούπερ μάρκετ καθώς έκρινε πως από πρόθεση πώλησε και διέθεσε στην κατανάλωση τρόφιμο μη ασφαλές και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Η κατηγορούμενη προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης με το επιχείρημα ότι πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ στερείται νόμιμης βάσης, λόγω ανεπαρκούς, ασαφούς και αντιφατικής αιτιολογίας.
Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημα της, ωστόσο, έκριναν πως δεν πρέπει να επιβληθεί σωρευτικά και η χρηματική ποινή των 300 ευρώ καθώς πλέον ισχύει ευμενέστερη διάταξη.