Ενοικιαζόμενα σπίτια τουριστών στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής είχαν βάλει στο στόχαστρο δύο άνδρες, οι οποίοι «χτυπούσαν» την ώρα που οι ένοικοι ήταν μέσα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε κατόπιν έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Μουδανιών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Αλβανών υπηκόων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ήδη, ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 39 ετών, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Ο συνεργός του είχε κλέψει τον Αύγουστο του 2016 400 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές από εξοχική κατοικία σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δράστες «τρύπωναν» στα σπίτια – «στόχους» από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα. Συνολικά άρπαξαν μετρητά ύψους 2.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Κατηγορούνται για τέσσερις κλοπές που καταγγέλθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Παλιούρι και το Πευκοχώρι.

Στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, ου ξάφριζαν λουόμενους σε παραλίες της περιοχής.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας 12χρονος, μαζί τον 31ζχρονο πατέρα του. Συνολικά, αστυνομικοί εξιχνίασαν εννέα κλοπές που σημειώθηκαν τις τελευταίες πέντε μέρες, με τη λεία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, ο ανήλικος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των παραπάνω προσώπων σε παρόμοιες πράξεις.