Ένα κατάστημα στην περιοχή του Πειραιά είχε διαρρήξει λίγη ώρα προτού συλληφθεί ένας 24χρονος, το απόγευμα της 30ής Ιανουαρίου.

Ο νεαρός έσπασε με μεταλλικό φρεάτιο τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος και έκλεψε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, ο συλληφθείς από τον περασμένο Ιούνιο, προέβαινε σε διαρρήξεις καταστημάτων καθώς και σε κλοπές μοτοσυκλετών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, εντόπιζε καταστήματα με γυάλινη πόρτα και βραδινές ώρες, με τη χρήση βαριών μεταλλικών φρεατίων, προέβαινε στη διάρρηξη τους. Από το εσωτερικό τους, αφαιρούσε συρτάρια ταμειακών μηχανών και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

  • Στην κατοχή του καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    Ο αφαιρεθείς ηλεκτρονικός υπολογιστής
    Εννέα συσκευές GPS
  • Ένας σουγιάς και ένα μαχαίρι
  • Τρία συρτάρια ταμειακών μηχανών
  • Το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ
  • Πλήθος μηχανικών και μη εξαρτημάτων μοτοσυκλετών
  • Μία πινακίδα και διάφορα έγγραφα αφαιρεθείσας μοτοσυκλέτας

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι ο δράστης έχει διαπράξει 16 διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα και δύο κλοπές μοτοσυκλετών. Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.