Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο έχει μεταβεί αυτή τη στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών γύρω από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην μπαγκαζιέρα κλεμμένης μηχανής στη Λουίζης Ριανκούρ.

Ο κ. Καστανίδης μαζί με μια ομάδα εργαζομένων μπήκε μέσα στο Πρωτοδικείο προκειμένου να απομακρύνουν και με αυτό τον τρόπο να προστατέψουν τις δικογραφίες.

«Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πτοούν τη δημοκρατία», δήλωσε ο υπουργός.

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται ακόμα τα συνεργεία της εγκληματολογικής και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που ερευνούν σχολαστικά το χώρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής συνδεσμολογία του μηχανισμού, οι αστυνομικοί ωστόσο εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα ANFO με TNT, γι΄αυτό προκλήθηκε φωτιά και καπνός και η έκρηξη προξένησε μεγάλες ζημιές.