Ο καθηγητής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Γιώργος Θαλάσσης, αναλύει στο Podcast του RadCast πώς έζησε λεπτό προς λεπτό όλες τις στιγμές από την αρχή της δίκης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, γυρίζοντας το χρόνο πίσω στη βραδιά της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, πριν από 14 χρόνια.
«Ο δάσκαλος έχει καθήκον να μην αφήσει το μαθητή στη λήθη», λέει ο καθηγητής Θαλάσσης ξετυλίγοντας το κουβάρι των γεγονότων από την πρώτη σφαίρα που έπεσε στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου το μοιραίο βράδυ του Δεκεμβρίου το 2008, έως και τις «σφαίρες» που έπληξαν στη συνέχεια τον νεκρό μαθητή στις αίθουσες των δικαστηρίων.
«Οι άνθρωποι, τάσσονται με το μέρος της αστυνομίας σε αυτές τις περιπτώσεις διότι αυτό που θέλουν διακαώς είναι να φταίει το θύμα. Διότι αν φταίει το θύμα, εκείνοι είναι ασφαλείς. Αν όμως δε φταίει το θύμα, θα χάσουν τον ύπνο τους. Ο Αλέξανδρος σκοτώθηκε επειδή πήγε στα Εξάρχεια. Δεν είχε καμία δουλειά να πάει στα Εξάρχεια, αυτό είναι το σενάριο που κυκλοφορεί», λέει ο κ. Θαλάσσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πιο αισχρό σχόλιο που άκουσε ποτέ για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδας Κορκονέα.
Μάλιστα ο καθηγητής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποκάλυψε και μία ιστορία από το 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου: «Δε μου επέτρεψαν να φτάσω στο μνημείο του Αλέξανδρου λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ ήμουν εκεί ξημερώματα και ολομόναχος. Δε θέλουν να θυμόμαστε τον Αλέξανδρο. Δε θέλουν να θυμόμαστε ότι κάποιος αστυνομικός δολοφόνησε ένα παιδί. Άφησα τα τρία ρόδια στην πιο πάνω γωνία, σαν μια πράξη συμβολική ότι μέχρι εκεί κατάφερα κι έφτασα. Τα ρόδια είναι σύμβολο ζωής και θανάτου και είναι από τον κήπο μου.Δεν ήθελα να αφήσω στο μνημείο του κάτι που θα μαραθεί».
Ακούστε το Podcast